Uvjeti za vožnju su povoljni - 08.07.2015

Koridor Vc Podlugovi
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova u tunelu Jelašje na dionici M-17 Konjic - Jablanica, od 08:00 do 18:00 sati promet će s odvijati usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj - Teočak - Sapna (dionica Goduš - Rastošnica) i R-459 Tuzla - Šibošnica (dionica Lovački dom - Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići - Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa - Ljubuški - Grude - Široki Brijeg i Tromeđa - Mostar - Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod, Čelinac - Kotor Varoš, Doboj - Gračanica,
- M-5 Kobiljača - Mostarsko raskrižje,
- M-14.1 Vršani - Bijeljina,
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola - Klašnice,
- M-17 Doboj - Šešlije, Hadžići - Pazarić.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena na dionici M-14.1 Brod - Odžak na lokaciji "Klakar Donji 2" od 08:30 do 15:00 sati dolazi do polusatnih obustava prometa.
_________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, zabrana je prometa za teretna vozila.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288

Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima očekujemo pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, posebice na graničnom prijelazu Doljani, pa vozačima savjetujemo da koriste druge granične prijelaze.
Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće (Ravno - Slano) ili Ivanica (Trebinje - Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.
__________________________________________
AMSBIH u suradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, organizira prometno-preventivnu akciju „Ispravno vozilo - sigurniji promet". Cilj akcije je da se vozači upoznaju sa trenutnom ispravnošću uređaja na svomu vozilu, kako bi eventualne neispravnosti otklonili i sa tehnički ispravnim vozilom sudjelovali u prometu.
U periodu od 01.07. - 10.07.2015. godine, stanice za tehnički pregled vozila omogućile su vozačima besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti putničkog automobila: kontrolu kočnica, upravljačkog mehanizma, svjetlosnih uređaja i guma na kotačima.