Uvjeti za vožnju su povoljni - 13.06.2019

stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, stanje na cestama, stane na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na prometnicama,
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje "Čatrnja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-2 prolaz kroz Neum,
- M-5 Jajce (most preko rijeke Plive), Busovača - Kiseljak,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Bradina - Podorašac,
- M-18 Semizovac - Vogošća, Jošanica - Stup (Rajlovac), Kladanj - Podpaklenik,
- M-19.2 Kladanj - Vlasenica.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela "Ero" do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.
______________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.
__________________________________________________________________
AMSBIH na osnovu Ugovora sa JP Ceste FBiH poslove "Pomoć-Informacije" na javnim cestama dužan je svim motoriziranim građanim sa registriranim vozilom u Federaciji BiH bez naknade pružiti najviše jednu uslugu na osposobljavanju vozila u tijeku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje. Vozila koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima: garaža - parking i sl. nemaju pravo na besplatne usluge pomoći na cesti.

Ako se vozilo ne može staviti u mobilno stanje, AMSBIH je dužan izvršiti uklanjanje vozila sa kolnika tako što će ga prevesti do najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara. Ako korisnik usluge insistira na prevozu vozila do lokacije koja nije u skladu sa naprijed navedenim, AMSBIH će izvršiti traženu radnju o trošku stranke.

Besplatne uslugu pomoći na cesti AMSBIH je dužan pružiti u sljedećim županijama:
- Hercegovačko-neretvanska županija (Mostar, Čitluk, Čapljina, Stolac, Neum i Ravno)
- Zapadno-hercegovačka županija (Grude, Ljubuški, Široki Brijeg i Posušje)
- Hercegbosanska županija (Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Drvar i Bosansko Grahovo)
- Srednjobosanska županija (Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Vitez, Busovača, Jajce i Dobretići)
- Posavska županija (Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac)
______________________________________