Uskoro novo poskupljenje goriva!

Gorivo, brnzin, nafta, benziska pumpa, benzin, Federacija BIH, poskupljenje, Livno, pljačka, crpka, gorio, benzin, Gorivo, Hrvatska zemlja, poskupljenje, Gorivo, poskupljenje, FBIH, Gorivo, cijena, poskupljenje, Gorivo, potrošnja goriva, blokada, prijevoznici bih, BIH, prijetnja, Gorivo, akcize, Gorivo, nafta, Gorivo, cijene, FBIH, Gorivo, inspektori, Gorivo, cijene, poskupljenje goriva, poskupljenje, uvoz automobila, dizel vozila, dizel, Gorivo, Crna Gora zemlja, Bosna i Hercegovina, cijene
Zahtjevi se odnose na rast cijena koji je već tjednima isti, a skok iznosi pet pfeninga po litru benzina i dizela, potvrđeno je za Klix.ba iz Odjela za cijene, analizu i razvoj tržišta Ministarstva trgovine. Podsjećamo, krajem svibnja Odjel je zabilježio dospijeće 300 zahtjeva za povećanje cijena litre goriva od pet pfeninga. Jednaki rast cijena goriva zadržava se još od mjeseca travnja, rečeno je iz Ministarstva trgovine.

Cijene sirove nafte na svjetskom tržištu danas su dostigle visinu od oko 65 dolara po barelu, što predstavlja rast od tri dolara u posljednjih tjedan dana. Riječ je o manjem kontinuiranom rastu cijena nafte koji je sadržan unutar dugotrajnijeg ujednačenog kretanja cijena koje traje još od 16. travnja.

Prema podacima EuroInvestitora, riječ je o najvećem skoku cijena sirove nafte još od 7. travnja ove godine kada je počelo poskupljenje sa tada 55 dolara po barelu. Cijena barela nije prešla 67 dolara još od prosinca 2014. godine, a najnižu cijenu sirova nafta je dostigla 13. siječnja, kada je pala na 46 dolara po barelu.