Upaljen meteoalarm: Danas kiša, jugo, bura, snijeg

03.03.2016

Prognostičari za danas najavljuju potpuni vremenski preokret za razliku od jučerašnje idile te kako će zima ponovno pokazati svoje pravo lice.

Tako je i poznati meteorolog Zoran Vaukula stihovima opisao što nas čeka: "Danas imamo gotovo pa vremensku idilu, a sutra ćemo vidjeti atmosfere silu! Bit će uistinu koječega: juga, bure, kiše, a ponegdje i snijega! Ne samo u visinama, nego i u nekim nizinama..."

Federalni hidrometeorološki zavod je za veći dio BiH proglasio žuti meteoalarm. Tako je, primjerice, za područje Mostara upozorenje na udare juga od 50 do 70 km na sat. Lokalno se očekuje od 20 do 40 mm kiše, a moguća je i grmljavina. Više oborina se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 15 do 30 l/m2. U ostalim područjima od 2 do 10 litara po metru četvornom. Poslijepodne pad temperature zraka uvjetovat će postupan prelazak kiše u snijeg ili susnježicu u Bosni i u nizinama. Snijeg se očekuje prvo u Krajini, a u noći na petak i u ostalim dijelovima Bosne. Na planinama će padati snijeg. Vjetar će biti umjerene jačine s povremenim jakim udarima istočnog i jugoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura između 5 i 11, na sjeveroistoku Bosne do 15 Celzijevih stupnjeva.

livno-online.com


loading...