UOPiN Ravne Brčko - Priopćenje

ravne brčko
...s hrvatskim predznakom Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu Ravne-Brčko primorana je, na ovaj način, obratiti se javnosti.
Najoštrije osuđujemo svako politiziranje i prikupljanje jeftinih političkih bodova na žrtvi naših najmilijih.
Poručujemo svim političkim subjektima da životi i krv naših sinova, braće i očeva nisu i neće biti predmet nečijeg političkog potkusurivanja.

 

Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u potpunosti se ograđuje od polaganja kamena temeljca spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Brčkom prilikom obilježavanja 20. obljetnice HDZ-a BiH u Brčkom.
Želimo obznaniti javnosti da je ovo polaganje kamena temeljca napravljeno bez ikakve koordinacije s braniteljskim udrugama proisteklim iz domovinskog rata, te da je spomenuti kamen položen isključivo u ime HDZ-a BiH, a bez znanja braniteljskih udruga, pa tako i bez znanja udruge obitelji poginulih i nestalih.
Mišljenje je predsjedništva naše udruge da se pod hitno mora prestati s politizacijom pitanja spomen obilježja u Brčkom, te da se mora pristupiti odabiru idejnog rješenja spomenika koji bi uključivao elemente identiteta naroda koji treba predstavljati. Nadamo se da se na taj način može doći do podizanja spomen obilježja koje će i budućim pokoljenjima govoriti o veličini braniteljske žrtve podnesene za ovaj kraj.

Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, Ravne-Brčko

 posavski-obzor.info