Uhvaćeni u laži?!: Arena Sport čak četiri puta jeftinija od Sport Kluba!

hrvatska televizija, internet televizija, tv, Hrvati u BIH, M1 GOLD, film, filmski kanal , naša tv, naša tv, Natječaj, RTV FBiH, tv pretplata, rtv pretplata, telemach, Telemach ponuda, Moja tv , SPORT KLUB, Arena Sport, telemach, Telemach ponuda, telemach, nova tv, nova tv, telemach, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Arena Sport, naša tv, naša tv
Izvršili su provjeru kod kablovskih operatera i došli do sljedećih informacija:

Sport Klub je operaterima uvjetovao prosječnu cijenu od čak 3,89 KM po svakom korisniku, a ne 3,5 KM kako to navode iz Sport Kluba.

Na drugoj strani, operateri u BIH sve kanale Arena Sport plaćaju 0,917 KM prosječno po svakom korisniku. Pojednostavljeno rečeno - grupacija Telamach želi za svoje SK kanale svakome operateru naplatiti četiri puta više nego za sportske kanale Arena Sport, a ne približno isto kako su pokušali obmanuti javnost u svom priopćenju. Operateri imaju jedinstven stav, da su Sport Klub kanali i Arena Sport kanali sličnog kvalitete i oba jednako tražena od gledatelja te za gledatelje predstavljaju nezamjenljiv programski sadržaj.

Naša redakcija izvršila je provjeru koji su to zapravo razlozi da Telemach grupacija na čelu sa Telemach sama sebi zaračunava četiri puta više cijene od realne što je i sam Sport Klub priznao. Kako smo saznali iz izvora bliskih Telemachu razlog za takvu cijenu je sljedeći:
- "Telemach zahvaljujući tome što svojim konkurentima uskraćuje Sport Klub uspijeva korisnicima zaračunati više cijene nego sto je to uobičajeno. Kada bi i Telemach plaćao realnu cijenu Sport Klubu- (0.98 KM) a ne 3.89 KM, tada bi ostvario dodatnu dobit i morao bi plaćati na kraju godine porez na dodatnu dobit Federaciji BIH. Na drugoj strani njihova povezana tvrtka, ujedno vlasnik Sport Kluba, United Media je registrirana u Luksemburgu jer tamo nema nikakve porezne obveze. Upravo iz tog razloga Sport Klub zaračunava Telemach-u 3.89 KM po svakom korisniku i tako novac Telemacha odlazi izravno u Luksemburg gdje ga potpuno neoporezovanog podižu vlasnici Telemach-a, do čijih imena i pored velikog zalaganja nismo uspijeli doći. Tako, razumljivo, porez na dobit države BiH završava na privatnim računima koji se iz Luksemburga prebacuju na račune na Kajmanskim otocima sakrivenim vlasnicima Telemacha "- navodi se iz našeg izvora