Uhićeno šest osoba u Sarajevu, Maglaju, Bužimu i Velikoj Kladuši koje su krenule u Siriju

Hrvati, Hrvati u BIH, Vitez, ubojstvo, Sipa, ratni zločini, ratni zločinac, ratni zločin, Sipa, osumnjičeni su uhićeni, uhićenja, ratni zločin, Sipa, akcija, islamisti, irak, Sirija, akcija, Policijski dužnosnici, droga, Sipa, Uhićen, uhićenje, prilikom pretresa i uhićenja, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Mostar, ratni zločini, Sipa, crna kronika, uhićenja, terorizam, uhićenja, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sirija, vehabije, uhićenja, prilikom pretresa i uhićenja

... broj policijskih djelatnika SIPA i Granične policije, izvršio je lišenja slobode ukupno 6 osoba, na području USŽ, Maglaja i Županije Sarajevo.

U akciji je ostvarena značajna suradnja sa OSA BiH. Slobode su lišene osobe koje su iz BiH krenule u pravcu Sirije, kako bi se pridružile strukturama tzv. ISIL-a i sudjelovale u ranom sukobu u toj zemlji.

Osobe lišene slobode su pripadnici radikalnih vjerskih pokreta, neki od njih su lišeni slobode na graničnim prijelazima na području USŽ, a lišene su slobode i osobe za koje postoje dokazi da su organizatori nezakonitog odlaska državljana BiH u Siriju.

Ove osobe osumnjičene su za kazneno djelo finansiranja terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, te kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama. 

Na području Sarajeva sinoć su (17.02.2015. godine) slobode lišene osobe inicijala M. K. (1996), N. H. (1986) i E. T. ( 1964), dok su jutros (18.2.2015. godine) na području Maglaja i Bužima slobode lišene osobe inicijala A.I. (1992), H.E.(1981) i R.I. (1953).

Foto: Ilustracija