Uhićena supruga Mevlida Jašarevića

Mevlid Jašarević, vehabije, teroristički napad
Prethodno su u policijskoj akciji u mjestu Gornja Maoča uhićene dvije osobe koje se dovode u vezu sa jučerašnjim terorističkim napadom na američko Veleposlanstvo u Sarajevu.

Policijsku akciju na području Gornje Maoče, koja je počela u popodnevnim satima, provode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ i drugih policijskih struktura u BiH nakon saznanja da je u ovom selu u veljači prošle godine boravio Mevlid Jašarević, koji je jučer izvršio teroristički napad na Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, saznaje Srna.

Iz Tužiteljstva BiH i SIPE nisu željeli da saopće bilo kakve informacije o akciji u Gornjoj Maoči zbog, kako su rekli, interesa istrage.

Glasnogovornik Policije Brčko distrikta Halid Emkić potvrdio je ranije Srni da se akcija u selu Gornja Maoča provodi po nalogu Tužiteljstva BiH, ali da policija Brčko distrikta samo asistira u ovoj operaciji.

Osim akcije u Gornjoj Maoči, pripadnici SIPE pretresli su i kuću u sarajevskom naselju Vojničko polje. Ova akcija je uslijedila nakon jutrošnjeg uhićenja jedne muške osobe u Sarajevu, koja se dovodi u vezu sa jučerašnjim terorističkim napadom na Veleposlanstvo SAD i napadačem Mevlidom Jašarevićem.