Udruga Zavjet: Probudite se branitelji, hrvatske političke elite imaju sebi važnije od vas

02.11.2016

Gospodo dvanaest i pet je, država reagira, mislim na obični puk, kao da se svi bavimo istražnim novinarstvom.

Nemili događaj hapšenja deset Hrvata u Posavini, deset uglednih građana i više nego zaslužnih ljudi što Orašje nije palo i pokleklo naletima agresije srbočetničke armade, je svakako potvrdilo strah i pučka nagađanja!

Više nije pitanje tko će sljedeći biti priveden i uhapšen, a da za to nema niti podignuta zvanična optužnica. Narodno pitanje je koliko će još pripadnika HVO-a biti procesuirano za navodne ratne zločine sa istom uvodnom rečenicom: "Krivi su za progon i ubijanje nedužnih srpskih civila, za ratni zločin, a sve u svrhu udruženog zločinačkog pothvata!"

Mi pripadnici braniteljske udruge „Zavjet", prije svega prosvjedujemo na ova selektivna i sračunata hapšenja pripadnika HVO-a koja imaju za cilj podcijeniti i omalovažiti ulogu HVO-a u obrani Bosne i Hercegovine. Minimizirati i staviti pred sud srama i krivnje HVO kao oružanu komponentu hrvatskog naroda, kao što su to uradili sa HR HB kao političkim tkivom istog tog naroda!
Prosvjedujemo protiv svih političara koji u zadnjih 20 godina apliciraju na svim nivoima vlasti kako u Federaciji jednako tako i na nivou države.

Tko je donosio ovakve zakone, a tko ih je prihvatio, pitamo ih? Pitamo ih i čije su to obavještajne i represivne službe u državi, ima li u njima Hrvata i za koga rade? Pitamo i sve braniteljske udruge proistekle iz HVO-a i Domovinskog rata, gospodo zašto šutite? Zašto ste indolentni, tko je taj tko vam uskraćuje stav i prkos prema neistini i nepravdi?

Gospodo branitelji zar ste zaboravili da su upravo oni bili na čelu svake bitke koju smo vodili da spasimo stoljetna hrvatska ognjišta. Znate li gdje su sada Željko Džidić, Mijo Jelić, Zdenko Andabak, Neđo Obradović, Mića Lasića, od čega i kako žive, kako se brane od progona i lažnih optužbi, koje ne terete samo njih, nego cijeli HVO, cijeli hrvatski puk u BiH!

Ponovit ćemo, upravo oni su ti koji su vas vodili kroz Domovinski rat, upravo oni su ti koji su i iza rata stavili svoj potpis, kao potvrdu da ste vi ti što jeste.
Gospodo zaboravili ste ih, zaboravili zbog onih za koje glasujete svako četiri godine, a oni vas lažu obećanjima kao će vam zaposliti ženu, brata ili dijete!

Pa probudite se branitelji, hrvatske političke elite imaju sebi važnije od vas. Vi, ako već niste, već sutra ćete biti izvedeni iz prava, zahvaljujući njihovim odlukama i zakonima. Naravno ako prije toga ne budete sudski procesuirani i kažnjeni na dugogodišnji boravak u Zenici.

Da vas upozorimo, u kaznionici Zenici nema nitko nikakva prava, a poglavito ne Hrvati pripadnici HVO-a, tamo se naš glas ne boduje, pa ma koliko nas u njoj bilo Zenica nikada hrvatska neće biti!
Dali ste svjesni toga, dali ste spremni dići glas pravde ili ste i vi već spakirali kofere!
To što danas šutite baca trajnu mrlju na sve što smo napravili u Domovinskom ratu, a njima ostavlja šansu da iskrivljuju povijest, a našoj djeci da nas se srame.

Za kraj političarima, naravno iz reda našeg naroda, ne upućujemo nikakav apel i zahtjev, naše razočarenje njima je toliko da nemamo komentara ili ipak da im kažemo; "Gospodo ma koliko funkcija i novca imate, u BiH bez nas ste manjina i sluge, sluge kao i proteklih petsto godina!"

Branitelji Udruge „Zavjet" svoj glas su digli, netko će čuti, a ako ste nas čuli i vi, javite se krajnji je čas za organizirano djelovanje.

 

Tagovi: HVO zavjet
loading...