Udruga organizatora otpora HVO: Otvoreno pismo direktoru „Bahamut banke“

Postojavanje postrojba HVO-a.

Poštovani!

Zahvaljujemo Vam se na obraćanju putem dopisa objavljenog na portalu nezavisne novinske agencije „Nina“, u kojem ste nas pozvali na individualnu i detaljnu....detaljnu raspravu s ciljem iznalaženja brzih, jednostavnih i individualnih rješenja povodom primjedbi iz otvorenog pisma koje smo Vam uputili.
No, ono što niste shvatili jest da je naša namjera bila da cjelokupnoj javnosti objasnite način na koji posluje Vaša banka, način na koji ukidate dopuštene minuse, kako se dopušteni minus može prekoračiti, je li to u skladu s važećim zakonima u Bosni i Hercegovini ili su to interna pravila Vaše banke, i jesu li to standardi zemlje iz koje dolazite, budući da smo mi u proteklom razdoblju posvjedočili kako banka, kojoj ste na čelu, dopušteni minus pretvara u dug s izrazito visokom kamatom, klijenta dovodi u D kategoriju, iz koje ne može u drugim bankama zatražiti zatvaranje računa kod Vas, nego najprije mora dug pretvoriti u kredit s 10-12% kamate, uz obavezno plaćanje dodatne naknade austrijskom Uniqa osiguranju (koje u prijevodu znači „jedinstveno, unikatno", što nam je strašno simpatično!), koje je jedino, i naravno, nakon što to sve plati, Vaš klijent mora čekati danima, tjednima ili mjesecima da mu Vaša banka uruči na potpis novi ugovor, iliti ga „ugovor s vragom". Naravno, klijent Vaše banke ne dobije nikakav pisani dokaz o prestanku jednog prava, niti pravnu pouku o pismenoj žalbi ( što je zakonom obavezno), nego ga se prisiljava da sve završi u četiri zida Vaše Bahamut banke.

Dakle, želimo Vam predočiti kako naši klijenti, koristeći Vaše pogodnosti, na kraju završavaju kao Vaši zatočenici koji svakodnevno tumaraju po šalterima Vaše banke, dok Vi zadovoljno trljate ruke ubirući novčana sredstva koja Vam, prema našem mišljenju, ne pripadaju, i zbog takvog odnosa, ne možemo ne poistovjetiti Vašeg nilskog konja sa starozavjetnim Bahamutom, simbolom sveg zla na zemlji. Kada se Vašoj austrijskoj banci pridoda austrijsko Uniqa osiguranje i austrijski visoki predstavnik koji je zadužen za funkcioniranje pravnog sustava u Bosni i Hercegovini, među braniteljskom populacijom poznatog pod imenom „Levitijan" (starozavjetni predstavnik jednog od četiriju glavnih demona), dobijemo spiralu zla, u kojoj je očigledno nemoguće kroz pravni sustav zaštititi svoje interese, čega ste Vi savršeno svjesni.

U svakom humanom društvu, prožetim Božjom providnošću, kada država zbog posljedica rata i recesijske krize, reže svojim građanima mjesečna primanja, mirovine, plaće, i kada svakodnevno dolazi do konstantnih poskupljenja životnog standarda, očekivalo bi se da će Vaša banka imati razumijevanja, da će snositi dio tereta društvenih zbivanja, i na taj način iskazati poštovanje prema dugogodišnjim klijentima. Vi ste pokazali lice Bahamuta i Levitijana, koji točno znaju kako čovjeku razoriti dušu, te ugasiti mu ljubav, vjeru i nadu. Dužničko utamničenje i višegodišnja novčana ovisnost, koju proizvodite svojom politikom poslovanja, početak je križnog puta za mnoge branitelje i članove njihovih obitelji.

Poštovani gospodine Picker, spremni smo se suočiti s Vama u svaka doba i iznijeti svoje argumente putem medija Bosne i Hercegovine, ali nikako se ne želimo upuštati u pravno natezanje s Vama, sve dok nam je Levitijan visoki predstavnik i glavni tumač izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u Bosni i Hercegovini.
Sama činjenica da Agencija za bankarstvo FBiH i Federalni ministar financija ne reagiraju na ovakve ozbiljne primjedbe, kao što je reagirao ministar Linić u Republici Hrvatskoj, jasno pokazuje kako su i oni pod nadzorom Bahamuta i Levitijana.
Zaštitnik naše Udruge je sv. Mihovil, koji štiti duše hrvatskih branitelja od zlih demona, i možemo se samo njemu obratiti za zaštitu. Svakom bogobojaznom čovjeku je to dovoljno.


UDRUGA ORGANIZATORA
OTPORA HVO U BIH