Ubojica obitelji Anđelić vehabija Muamer Topalović pokušao pobjeći iz zatvora

muamer topalović, vehabije, muamer topalović, krvarina
U bjekstvu su u četvrtak, 28. listopada, ujutro spriječena trojica zatvorenika - ubojica obitelji Anđelić vehabija Muamer Topalović, pedofil Edhem Meškić i vođa prve zločinačke organizacije u BiH Ferid Okić. Sa njima su bili i zatvorenici braća Hasib i Selmir Bešić, te Tahir Čokić, saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog policiji.

Pojavnik je istakao da niko nije uspio da pobjegne, te da akcija otkrivanja zavjere još traje.

"Redovnim operativnim radnjama otkrili smo taj plan. Trebala nam je pomoć policije, jer mi nismo imali potrebne tehničke opreme. Bijeg smo spriječili na osnovu naših sigurnosnih procjena. Kad je riječ o eksplozivu i naoružanju, nešto je pronađeno i još je na ispitivanju", rekao je Pojavnik.

Vehabija Topalović služi zatvorsku kaznu od 35 godina u Zenici zbog ubojstva tri člana obitelji Anđelić, hrvatskih povratnika u selo Kostajnica kod Konjica. Zločin je počinio na katolički Božić 2002. godine.

U procesu je dokazano da je Topalović Anđeliće ubio zbog vjerskog fanatizma, a član je organizacije Aktivna islamska omladina i konjičke humanitarne organizacije "Džemijer el Furkan" koja je imala sjedište u Sarajevu i financirao je Visoki saudijski komitet.

Meškić je osuđen na 18 godina zatvora za silovanje maloljetne djevojčice sa čijom majkom je živio. Postao je jedan od vođa vehabijskog pokreta u zatvoru u Zenici koji broji više od 200 članova.

Okić u zeničkom zatvoru izdržava kaznu zatvora od 26 godina koju mu je 2007. godine izreklo Apelacijsko vijeće Suda BiH zbog organiziranja prve zločinačke organizacije u BiH u okviru koje je počinio niz najtežih krivičnih djela.

Srna