Ubijen visoki časnik Oružanih snaga BiH

policija
... županije za N1. Pucnjava je zabilježna pored obiteljske kuće visokog časnika Oružanih snaga BiH Seada Durakovića, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Kako je za N1 rekla glasnogovornica MUP-a USŽ Snežana Galić, u 21:20 sati policijska postaja u Bihaću je informirana o pucnjevima u ulici Skendera Kulenovića.

"Patrola je ubrzo upućena u ulicu Skendera Kulenovića gdje je zatekla tijelo mrtvog muškarca pored obiteljske kuće brigadira Seada Durakovića", kazala je Galić. Neslužbeno, kako javlja N1, nakon pucnjave uhićena je jedna osoba. Više informacija bit će poznato nakon očevida.

Inače, Sud BiH je u studenom ove godine prvostupanjskom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora, prenosi Klix.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani časnik u OSBiH od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će ih zaposliti kao časnike i vojnike u OSBiH s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

FENA