U Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH ubuduće će stolovati Hrvatski narodni sabor BiH

Milorad Dodik
Na sjednici Predsjedništva HNS-a pored ostalog, govorit će se o analizi izbornih rezultata, te političkoj i sigurnosnoj situaciji u državi.

Pored ovoga, u oko upada još jedan podatak iz priopćenja o najavi sjednice. Naime, sjednica će se održati u Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ul. Nikole Šubića Zrinjskog bb., Mostar, s početkom u 11:00 sati. Sjednice u Mostaru do sada su se uglavnom održavale u središnjici HDZ-a BiH. Nitko od hrvatskih dužnisnika nije želio javno govoriti o ovoj temi, ali neslužbeno do doznaje kako će sjedište Hrvatskog narodnog sabora od sada biti u prostorijama Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

- Kada je Mario Karamatić prije skoro tjedan dana izjavio kako Željko Komšić neće ući u Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, sarajevski mediji su to prenijeli kao prijetnju. Izgleda kako Karamatić nije prijetio nego javnost nije znala da će na toj adresi od sada biti središnje Hrvatskog narodnog sabora BiH - ističu izvori za Pogled.ba bliski vrhu Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Čelnici HNS-a BiH vjerojatno će sutra ponuditi odgovor na ovo pitanje i potvrditi informaciju koju smo danas doznali. Znači, Željko Komšić neće ući u Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru jer od sada će na toj adresi biti Hrvatski narodni sabor BiH.

Naravno, uvijek postoji opcija da Željko Komšić proglasi DF hrvatskom strankom, odrekne se izbornog nasilja prema Hrvatima, prihvati načela i politiku Hrvatskog narodnog sabora BiH, postane dio ove organizacije i uđe u prostorije i ured u kojem je Čović obavljao dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ipak, veće su šanse da će Milorad Dodik pristati na članstvo BiH u NATO nego da će Komšić biti dio HNS-a BiH.

Zato se može reći kako su Karamatićeve tvrdnje da Željko Komšić neće ući u Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH bile točne. Ali ne zbog bilo kakvog nasilja ili nekog hrvatskog ekstremizma nego zbog jednostavne činjenice da je od sada na toj adresi Hrvatski narodni sabor BiH i legitimni predstavnici hrvatskog naroda koji su dobili više od 75 posto hrvatskih glasova na nedavnim izborima.

Pogled.ba