FOTO  U Tuzli i Usori održani predizborni skupovi HDZ-a BiH

HDZ BiH, Tuzla, Usora

...HDZ BiH Tuzla u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Tuzla gdje su predstavljena načela na kojima će budući izabrani vijećnici HDZ-a BiH u GV Tuzla temeljiti svoj rad, a to su: zajedništvo, multietičnost, jačanje statusa mjesne zajednice, bolji položaj našeg sela i ekologija.

Dr. Čović dao je bezuvjetnu potporu listi HDZ-a BiH Tuzla. Istaknuo je kako je potrebno promijeniti politički ambijent u Tuzli kako bi se svi osjećali svoj na svome.
„Drago mi je da su ostale stranke shvatile da podijeljenost nema smisla i da podržavaju listu HDZ-a BiH. To nas osnažuje da danas i vama ovdje mogu obećati da će HDZ BiH imati načelnike i gradonačelnike u svakoj sredini gdje smo većina. To su 23 općine u BiH. Siguran sam da ćemo u tim sredinama imati i većinu vijećnika, ali svjestan sam da to neće doći samo od sebe, i zato nemojmo podcijeniti da ćemo to lako uraditi." istaknuo je dr. Čović.

„Skrenuli ste mi pozornost da sam nedavno rekao da smo mi Hrvati manjina ovdje u Tuzli. Upravo iz toga razloga Tuzla će biti jedan poseban prioritet kada je u pitanju politika HDZ-a BiH. Imamo razloga vjerovati da nećemo imati samo dva predstavnika u gradskom vijeću Tuzle. Imamo kapacitet, snagu i opredijeljenost. Uvjeren sam da ono što radimo u BiH daje jednu potpuno novu dimenziju našoj državi. Kada smo se prijavili da apliciramo za članstvo u Europskoj uniji neki su to smatrali šalom, a za tri dana dobit ćemo pozitivno svjetlo. To je već riješeno."
„Moramo sami graditi ambijent da bi nas sutra bilo više ovdje u Tuzli. Imajte na umu da HDZ BiH i njeni predstavnici i ja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, kao i svi nositelju u vlasti, kako izvršnoj tako i zakonodavnoj do kraja stoje na dispoziciji vama koji ćete sutra predstavljati Hrvate u Gradskom vijeću naše Tuzle." - poručio je na kraju svoga govora dr. Čović.

Svim nazočnima obratio se i nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za GV Tuzla, Ivica Kovačević.
On je zahvalio svima koji posljednih 26 godina daju svoj doprinos Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH i čine sve za opstojnost Hrvatskog naroda na ovim prostorima.
„Vijećnici HDZ-a BiH u GV Tuzla u svim mandatima do sada uvijek su bili spremni dati svoj puni doprinos, te raditi za dobro svih naših sugrađana. Aktualne vlasti to nikada nisu znale prepoznati i cijeniti. Želimo živjeti životom dostojna vremenu 21. stoljeća." - naglasio je Kovačević.
„Mi u HDZ-u BiH želimo i zazivamo promjene. Zazivamo promjene, ne da bi smo dijelili Tuzlu i privatizirali javna poduzeća kako to neki rade, nego da bismo radili pozitivne promjene. Mi nismo i ne možemo nikada biti neprijatelji ovoga grada." - dodao je na kraju Kovačević.

Na ovom predizbornom skupu, okupljenima su se još obratili i predsjednik ŽO HDZ BiH Soli, Zvonimir Banović, te predstavnici Mladeži i Zajednice žena i potpredsjednici GO HDZ BiH Tuzla, Nikica Vidović i Jasminka Mijatović koji su poslali prigodne poruke okupljenima.

Usora održala središnji predizborni skup HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je predizbornom skupu i predstavljanju liste HDZ-a BiH u Usori.

U prepunoj dvorani Doma kulture Žabljak u Usori, članovi, simpatizeri, prijatelji stranke kao i Zvonimir Anđelić kandidat za načelnika te kandidati s liste za općinsko vijeće Usora dočekali su izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno dr. Draganom Čovićem.
Prvi govornik, Ivo Suvala, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Usora, u svom je govoru pozvao sve nazočne na promjene koje Usori mogu omogućiti dostojan život na ovom prodručju. Također je iskazao i uvjerenje da će na idućim Lokalnim izborima Usora znati izabrati dobar program koji su predstavili kandidati za Općinsko vijeće HDZ-a BiH u Usori.

Zvonimir Anđelić kandidat za načelnika općine Usora u svome obraćanu osvrnuo se na mali dio onih stvari koje je prezentirao u svome programu kao kandidat za načelnika. Anđelić je naglasio kako će inzistirati na rješavanju problema koje stanovnike Usore pogađaju, a godinama se ne rješavaju.
„Svjedoci ste da imamo podršku sa svih razina vlasti u BiH. Na Vama je da nam date podršku 02. listopada, da date glas Za našu Usoru. Promicanje obitelji kao temeljne vrednote hrvatskoga naroda, posebno u ova vremena gdje naše hrvatske obitelji tiho nestaju sa ovih naših prostora. Raditi ćemo na povezivanju svih političkih predstavnika hrvatskog naroda iz BiH, preko Hrvatskog narodnog sabora, gospodarstvenika i medija, političkih vjerskih, društvenih, kulturnih i drugih institucija. Raditi na unapređivanju uvjeta života a osobito neuposlenih, mladih, starih i nemoćnih. Učiniti da općina Usora istinski zaživi i počne djelovati kao institucija svih žitelja ove općine", zaključio je svoj govor kandidat HDZ-a BiH za načelnika Usore Zvonimir Anđelić.

Ivo Tadić predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije i izaslanik u Domu naroda Federacije BiH kratko je pozdravio nazočne te pozvao sve okupljene u Usori da na predstojećim izborima glasaju za promjene, glasaju za listu HDZ-a BiH i kandidata za načelnika Zvonimira Anđelića. Vođeni načelima na kojima će izabrani načelnik i izabrani vijećnici a to je prije svega borba za hrvatsku Usoru, borba da Usora bude ravnopravna sa susjednom općinom Tešanj kada su u pitanji sporovi (Lovište, stadion Topolik, bunarevi, most, hitna služba...) da budemo ravnopravni u županiji, u federaciji u državi BiH uz ovakvo stanje to se može promjeniti ukoliko i svi sami izaberete promjene na predstojećim izborima i podržite našeg kandidata za načelika Usore, Zvonimira Anđelića, zaključio je svoj govor predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije Ivo Tadić.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te da će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH. Kako bi u ovome projektu uspijeli, vi nemojte dozvoliti da Usora ostane po strani. Mnoštvo predstavljenih projekata mogu se rješiti, ali da ih riješimo do kraja moramu uključiti i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, preko Vijeća ministara BiH a jednako tako i naše dužnosnike iz Vlade Federacije BiH ali i vi morate biti za promjene koje moraju doći s lokalne razine.
Izborom kandidata HDZ-a BiH za općinsko vijeće kao i kandidata za načelnika Usore, povezujemo jednu vertikalu od općinske, županijske, entitetske i državne vlasti koja može odgovoriti svim zahtjevima, a na vama je da se odlučite. Ja vas uvjeravam da će se već iduće godine neki od projekata i završiti, a sve je u vašim rukama, zato izađite na izbore", kazao je dr. Čović.