U Splitu počelo suđenje za ubojstvo navijača FK Sarajevo u Širokom Brijegu

navijački neredi, nogomet, Komitet za normalizaciju, navijački neredi, Vedran Puljić, suđenje, Oliver Knezović, Široki Brijeg, Oliver Knezović, Vedran Puljić, Vedran Puljić, navijači, Horde zla, Široki Brijeg, Oliver Knezović
Knezović se tereti da je oteo pištolj policajcu Draganu Vujeviću te iz njega ispalio deset hitaca. Puljić je pogođen u glavu, a još je ranjeno šest navijača FK Sarajevo.

Dvojica su danas svjedočila na suđenju u Splitu. Optuženog nisu vidjeli, ali zato kažu da je policija pucala po navijačima, a jedan je čuo i rafalnu paljbu. Obojica su ranjeni u noge.

Knezović, pak, tvrdi da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Tvrdi da nije pucao, već da je policajcu vratio pištolj. Njegov branitelj Milenko Umićević uvjeren je da će dokazati da Knezović nije počinio kazneno djelo za koje ga terete. Podsjetio je kako su na mjestu događaja pronađene tri čahure iz pištolja policajca Vujevića, ali i još 15 čahura iz drugih policijskih pištolja.

Puljić je ubijen u metežu prije utakmice Sarajeva i Širokog Brijega ispred nogometnog stadiona Pecara. Knezoviću su najprije počeli suditi u BiH, no postupak je prepušten Hrvatskoj. Vrhovni sud je, pak, odlučio prebaciti slučaj iz Zagreba u Split. Ocijenili su da će biti lakše izvesti rekonstrukciju splitskom, nego zagrebačkom sudu, a mjesto suđenja je bliže svjedocima iz BiH.

abcportal.info