U rukovodećim strukturama Sudske policije nema Hrvata!

federalna sudska policija, Hrvati, nacionalna zastupljenost, Vitez, pedofil, pedofili, pedofilija
jasno je svakomu tko se pozabavio nacionalnom strukturom bilo koje institucije na razini Federacije BiH, piše Večernji list BiH.

Struktura zaposlenih

Nedavno su to učinili Dario Pušić i Josip Mioč, izaslanici u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Pozivajući se na informacije koje su dostupne na službenoj stranici Sudske policije Federacije BiH, a prema kojima ni jednu od rukovodećih dužnosti Sudske policije ne obnaša Hrvat, Pušić i Mioč su od federalnog ministra pravosuđa, predsjednika Vrhovnog suda Federacije BiH, kao i predsjednika Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH zatražili odgovor na pitanje kakva je nacionalna struktura rukovodećih službenika Sudske policije u svim županijama u Federaciji BiH. - Prema dostupnim informacijama, na rukovodećim mjestima u Sudskoj policiji Federacije BiH nema ni jednog Hrvata. Radi se o mjestima predsjednika Vrhovnog suda Federacije BiH koji je i glavni zapovjednik Sudske policije, potom glavnog zapovjednika Sudske policije, v.d. zamjenika zapovjednika Sudske policije, kao i dvojici pomoćnika - upozorili su izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Popunjavanje kadrova

Imajući u vidu činjenicu da od osnutka Sudske policije Federacije BiH 2007. godine dužnost zapovjednika s neograničenim mandatom obnaša Edin Vehanović te da su na svim rukovodećim dužnostima u sjedištu Sudske policije u Sarajevu Bošnjaci i Srbi, ne očekuje se kako će i nacionalna struktura zaposlenih u županijama biti puno bolja.

Ispraviti je, odnosno popuniti i kadrovima iz reda hrvatskog naroda, vrlo je teško imajući uvidu višegodišnje propuste u unapređenju sudskih policajaca kojima se očito željelo zadržati ovakvo stanje u kojemu se Hrvate isključilo iz rukovodećih struktura Sudske policije Federacije BiH.