U policiji 'spavači' koji u normalnim okolnostima ne bi smjeli ni proći pored policije

Zoran Galić, granična policija bih, Zoran Galić, granična policija bih, Granična policije BiH, Zoran Galić, Zoran Galić, Granična policije BiH, granična policija, prisluškivanje, Zoran Galić, Granična policije BiH, Zoran Galić, prisluškivanje, Granična policije BiH, Svevlad Hoffmann, Zoran Galić, Zoran Galić, granična policija bih, Granična policije BiH, Granična policija Izačić, Zoran Galić, granična policija, migranti, policija FBiH

... korupcije, koji imaju obilježja nesavjesnog rada u službi, zlouporabe ovlaštenja i položaja, primanja i davanja mita, krijumčarenja i drugih kaznenih djela'', izjavio je Srni direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Najavio je borbu protiv "eksterne i interne korupcije" i suradnju s međunarodnim partnerima, s ciljem eliminiranja organiziranog kriminala - trgovine ljudima, narkoticima, oružjem i visokoakciznom robom.

Galić kaže kako je uočen jedan broj policijskih službenika - tzv. "spavača" - koji su nakon rata završili u policiji, a u normalnim okolnostima ne bi im bilo dozvoljeno ni da mirno prolaze pored policijskih zgrada.

Rekao je kako, prema statističkim pokazateljima i standardima i kriterijima EU, GP nedostaje oko 1.200 pripadnika, čiji bi puni angažman omogućio da ova policija u potpunosti nadzire i kontrolira granicu.

Što se tiče popune GP BiH, osigurana su sredstva za prijem 100 policijskih službenika i dvadesetak časnika, a Vijeće ministara i Ministarstvo sigurnosti BiH trebalo bi da omoguće raspisivanje natječaja za prijem novih pripadnika.

"Vizija budućeg rada jeste razvijanje suradnje s ostalim policijskim agencijama, kako na nižim tako i na višim razinama vlasti u BiH, pri čemu GP ostaje povjerljiv partner svim agencijama za provođenje zakona", najavljuje Galić.

Rekao je kako je GP, na osnovu relevantnih ocjena domaćih i međunarodnih subjekata, jedna od najuspješnijih policijskih agencija u BiH, koja najbolje rezultate bilježi na planu uspostavljanja nadzora i kontrole granice.

SRNA