U Orašju svečano obilježen blagdan svetog Mihovila – Dana policije

Orašje, dan policije

U Orašju je danas prvi put obilježen Dan policije u organizaciji Županije Posavske, Hercegovačkoneretvanske županije, Hercegbosanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Svečanom obilježavanju Dana policije i njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila, nazočio je i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora uz izaslanstvo članova Predsjedništva HNS-a.

Akademiji su nazočili i predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH i FBiH, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS Josip Jerković, predstavnici policijskih agencija, pripadnici Oružanih snaga BiH, predstavnici Veleposlanstva i konzulata RH u BiH, predstavnici vlasti svih pet županija, a među njima i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić.

Svečanosti su nazočili i ministri županija organizatora: Željko Nedić, Slađan Bevanda, Zdravko Boras, Darinko Mihaljević, Feliks Vidović i šef policije Brčko Distrikta BiH Goran Pisić, kao i brojni policijski djelatnici.

Ministar unutarnjih poslova Županije Posavske, Željko Nedić, kao domaćin svečanosti na svečanoj akademiji čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika svetog Mihovila.

Na svečanoj akademiji obratili su se i predsjednik Vlade Županije Posavske, Đuro Topić i zamjenik ministra sigurnosti, Mijo Krešić.

Svečanoj akademiji prethodila je sv. misa u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, polaganje vijenaca na spomen obilježju u parku. Program svečane akademije svojom glazbom upotpunile su sestre Marija i Jelena Ilišević.