FOTO/VIDEO  U novim poplavama u Bosni dvije žrtve i veiike materijalne štete

Maglaj

Pripadnici policije iz Banje Luke otkrili su u srijedu navečer tijela dvije osobe u mjestu Barakovci kod Čelinca, no nisu ih još uspjeli izvaditi budući se nalaze na teško pristupačnome terenu, izvijestili su iz policije. Vozilo stradalih bujica je vjerojatno nizbrdicom odnijela u nabujali potok gdje su se ugušili. Po riječima glasnogovornice Centra javne sigurnosti Banja Luka Marije Markanović vatrogasci i specijalizirana vozila pokušavaju doći do beživotnih tijela muškarca i žene koji se nalaze na vrlo nepristupačnom mjestu.

Po medijskim navodima u vozilu su najvjerojatnije 37-godišnji Darko Stanojević čiji je nestanak prijavljen u utorak, 5 kolovoza i 42-godišnja Petra Živković iz Čelinca.

Darko Stanojević je bio otac četvero djece, a Petra Živković majka troje maloljetnika. Policija nije objavila na koji su način stradale te dvije osobe. Još se jedna osoba u BiH smatra nestalom u poplavama.

Poplave u BiH, koje se ponavljaju nakon tri mjeseca, prouzročile su nove štete u brojnim općinama. Vlada Distrikta Brčko je na današnjoj sjednici proglasila stanje elementarne nepogode zbog poplava koje su tijekom protekla tri dana pogodile ovo područje.

Ogromne štete uz Brčko, zabilježene su u Lukavcu, Zavidovićima, Gračanici i drugim gradovima uglavnom u središnjem i sjevernom dijelu Bosne.