U Mostaru se postrojili novi kadeti Granične policije

BIH, granična policija bih, Granična policije BiH, granična policija
...koji su prije dva dana stigli na četveromjesečni, odnosno sedmomjesečni program temeljne policijske obuke za stjecanje čina ‘mlađi inspektor' (20 kadeta) i ‘policajac' (50 kadeta).

Kadetima se obratio ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja koji je od kadeta zatražio disciplinu i učenje, priopćeno je iz Agencije.

Istaknuo je kako je vrijeme za obradu 17 nastavnih predmeta prilično zbijeno, poručivši ima da obuku shvate ozbiljno, jer su to temeljna policijska saznanja koja će, kroz praksu i rad, proširivati i usavršavati.

U konačnici, njihovo zalaganje bit će valorizirano kroz dodjelu certifikata i zasnivanje radnog odnosa u Graničnoj policiji BiH, dodao je Vukoja.

Iz Agencije za školovanje i stručno usavršavanje podsjećaju da je u srpnju na temeljnu policijsku obuku primljeno 25 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, koji se školuju za čin ‘mlađi inspektor', i 55 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela - DKPT od čega se njih 50 školuje za čin ‘policajac', a 5 za čin ‘mlađi inspektor'.

Kapaciteti za organiziranje obuke i cjelodnevni boravak kadeta u Agenciji trenutačno su popunjeni.

Vukoja je danas kazao i to kako još stotinu kadeta Granične policije BiH čeka početak obuke te izrazio nadu da će nova generacija biti primljena u novoizgrađenom kompleksu objekata Agencije, čiji će kapaciteti i uvjeti za rad biti znatno veći i kvalitetniji, navodi se u priopćenju.