U Međugorju ugostitelj sam ''otpečatio'' objekt, u Širokom Brijegu prijetili inspektorima

porez, inspekcija, Čitluk, Međugorje, blokada, javna poduzeća, inspekcija, porez, Hercegovina, Midhat Arifović, Porezna uprava, Porezna uprava, inspektori, uskok, utaja poreza, inspekcija, federalna inspekcija, Sportska inspekcija, Porezna uprava, Porezna uprava, porezni obveznici, porezni dug, Međugorje, porez, inspektori, inspekcija, Porezna uprava, inspektori, inspekcija, zapečaćeni objekti, Zakona o fiskalizaciji, Porezna uprava FBiH, Porezna uprava FBiH, rad na crno
Ariva/Ilustracija
Ovih dana s njima u Hercegovini morala je ponovno raditi policija koja ih je čuvala od vlasnika kojekakvih neprijavljenih pansiona i kafića koji ne priznaju zakone.

Iz Porezne uprave kazali su kako je 30. i 31. listopada kontrolirano 20 objekata, te da je od toga njih čak 15 zapečaćeno. Zbog rada bez odobrenja u Međugorju je zapečaćeno 11 objekata. T

ijekom kontrole inspektori su zapečatili pansion "Zoka", dok je pansion bez naziva u ulici Bijakovići b.b zbog 70 gostiju koji su koristili usluge noćenja zapečaćen u četvrtak.

''Kada su inspektori završili postupak inspekcijskog nadzora i zapečatili objekt, vlasnik pansiona skinuo je naljepnice i pečat Porezne uprave, a goste ponovno vratio u pansion, čime je izvršio kazneno djelo povrede službenog pečata'', kazali su iz Porezne uprave.

Inspektori su o ovom kaznenom djelu obavijestili pripadnike MUP-a HNŽ-a koji su izvršili očevid na terenu. Zbog povrede službenog pečata i skidanja naljepnica protiv vlasnika objekta bit će podnesena kaznena prijava.

U Ljubuškom je zapečaćen jedan objekt, a u Grudama dva, dok je u Širokom Brijegu zapečaćen jedan caffe bar bez naziva.

Iz Porezne uprave su kazali kako su prilikom kontrole ovoga caffe bara inspektori bili izloženi verbalnim i fizičkim prijetnjama, zbog čega je kontrola završena uz asistenciju policije.

Zadnja tri dana listopada na području Federacije izvršeno je još 70 kontrola, a zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 14 objekata. Izdano je 29 prekršajnih naloga s iznosom izrečenih novčanih kazni u iznosu od 38.900 maraka.

Pored konstantnog rada na terenu poreznih inspektora 20. listopada na teren je izišlo i više od 140 inspektora federalne i županijskih inspekcijskih službe koji provode akciju na suzbijaju rada na crno, kontrolu uplate plaća,odnosno prijave i uplate doprinosa za zaposlenike, te kontrolu fiskalnih sustava u Federaciji.

Dnevni list