U Grebnicama kod Orašja pronađena treća žrtva poplava

poplave, pomoć, vojska, pomoć, poplava, Hercegovina, poplava, nesreće, pomoć, BIH, Slavonija, poplave, poplave, pomoć, poplave, apel, Orašje, poplave, pomoć, evakuacija, sava, crna kronika, Orašje, pljačka, vojska, poplave, Vlada RH, sava, vodostaj, poplave, sava, beskućnik, poplava, humanitarne akcije i apeli, poplave, sava, poplave, Orašje, pomoć, poplave, Posavina, poplave, šteta, Brčko, poplave, kuća
To je druga žrtva na području općine Domaljevac, a ukupno treća u Posavskoj županiji prema dostupnim podacima.

Situacija na području bosanske Posavine, njenog istočnog i središnjeg dijela se ne smiruje jer se poplavne zaobalne vode pomjeraju i šire u niža područja oraške općine tako da je u Kostrču voda ušla u 20-tak kuća i u preko 100 dvorišta.

Nesebičnim zalaganjem ekipe iz Belgije i Njemačke nastavljaju bitku s dolazećim vodama koji velikim crpkama izbacuju vodu nadomak ulasku u grad Orašje.

Crpke također izbacuju vodu u Donjoj Mahali, na magistralnoj cesti. Orašje - Tuzla promet se odvija uz velike poteškoće.

Općinski krizni stožer Orašje donio je zapovijed o novom djelatnom vremenu za ugostiteljske objekte koji mogu biti otvoreni od 6 do 19 sati.

Fena