U BiH uhićeno devetero zbog krivotvorenja diploma

lažne diplome, provjera, krivotvorene diplome, diplome, lažne diplome, Vlada FBiH, revizija diploma, diplome, lažne diplome, provjera, lažne diplome, BIH, uhićenje, diplome, krivotvorene diplome, lažne diplome, Bosna i Hercegovina, diplome, Njemačka, lažne diplome, diploma, revizija, Federalno ministarstvo obrazovanja
U operativnoj akciji kodnog naziva "Pečat" pretrage i uhićenja provedeni su na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Bosanskog Novog, Kozarske Dubice, Prijedora, Banje Luke i Brčkog.

Devet osoba privedeno je zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela udruživanje radi počinjenja kaznenih djela i krivotvorenja isprava.

Policijski istražitelji zaplijenili su više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diplome o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druge dokumente za koje se sumnja da su krivotvoreni.

Najavljeno je kako će svi uhićeni nakon kaznene obrane u policiji biti predani tužiteljstvu Unsko-sanske županije koje vodi istragu.
Iz tog su tužiteljstva tijekom dana objavili kako je policijska racija rezultat višemjesečne istrage.

- Istraga u ovom predmetu vodi se od rujna 2018. godine, a prvoosumnjičeni i organizator ove skupine je s područja Cazina. Nakon što uhićene osobe budu predane županijskom tužiteljstvu, tužitelj će odlučiti prema kojim osobama će se predložiti određivanje mjere pritvora, stoji u izjavi dostavljenoj medijima.