U BiH prijepodne sunčano, u drugoj polovini dana naoblačenje i pljuskovi

lijepo vrijeme, BIH, prognoza vremena, lijepo vrijeme, mjesec studeni

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13, Ivan-sedlo 25, Sokolac 26, Bugojno 29, Livno, Sarajevo i Tuzla 30, Bijeljina, Gradačac i Zenica 31, Brčko, Doboj, Prijedor i Sanski Most 32, Banja Luka, Bihać, Grude, Neum i Široki Brijeg 33, Mostar 34 i Stolac 36 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će uvjetovati jače pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu BiH. Vjetar većinom slab. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jači udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, a na jugu BiH i do 25 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 30 i 36 stupnjeva.

U Sarajevu će veći dio dana biti sunčano. Do povećanja oblačnosti doći će u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 16, a najviša dnevna oko 33 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(fena)