U BiH oblačno i sa novim padalinama

vremenska prognoza
... može biti još ponegdje u Krajini, centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Padaline će biti slabog do umjerenog intenziteta. U večernjim satima novo, jače, naoblačenje sa zapada, koje će u Hercegovini, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni uvjetovati nove padaline, a u ostatku naše zemlje u noći sa ponedjeljka na utorak.

Vjetar, slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima jugozapadni i zapadni. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 9 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Prema kraju dana kratkotrajno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 11 stupnjeva.

Slično kao i proteklog dana, uz promjenljive vremenske prilike većina populacije će biti lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. U drugom dijelu dana utjecaj južine će oslabiti, što bi moglo pozitivno djelovati na opću sliku.