U Albaniji "nestala" bh missica Mirsada Smajlović!?

...je bez prave informacije o svojoj kćerki, gdje se nalazi i što se s njom događa. Naime, na castingu koji je organizirala manekenka Ema Alagić, inače vlasnica licence za ovo takmičenje u BiH, dvadesetjednogodišnja Mirsada Smajlović izabrana je za predstavnicu naše zemlje. U Albaniju je otputovala prije dvadesetak dana kako bi se pripremala za finale, zakazan za 25. rujna. Ljepotice su obilazile Albaniju, posjetile Tiranu, a 20. su stigle u Sarandu, gdje je i održana finalna večer izbora Miss Globe International 2010.

Međutim, sve vrijeme Mirsadinog boravka u Albaniji, roditelji ove ljepotice iz Doborovaca kod Gračanice gotovo da nemaju informaciju što se događa s njihovom kćerkom. Agonija u obitelji Smajlović nije završena ni nakon izbora, koji je održan u nedjelju, umjesto u subotu.

- Čule smo se samo jednom i to na broj telefona neke njene prijateljice. Mirsada je plakala, rekla sam joj da se smiri, jer će i mene natjerati na plač. Rekla mi je da joj nije loše, ali da joj nedostajemo. Kasnije je kontaktirala kratko sa sestrom i momkom Dinom putem interneta. Zvala sam je i u nedjelju, kada je trebala krenuti u Sarajevo, ali mi je samo rekla da nema kredita na računu - kazala je Dnevnom avazu ogorčena i uplašena majka Faketa Smajlović.


Zabrinutoj majci glavna potpora i veza s kćerkom je upravo Dino. Ema Alagić nije je nijednom pozvala niti joj je ponudila objašnjenje zašto joj se kćerka još nije vratila kući te šta se dešava s njom.

- Dino mi stalno govori da ne paničim... Kada je Mirsada krenula, bojala sam se i rekla joj: Mirsada, dijete, da mi te neće prodati? Nije joj to ni trebalo. Zapostavlja fakultet, ispite. Jutros sam čula da bi mogla doći večeras (sinoć kasno, op. a.). Pitam se zašto nije išla s njima ta djevojka koja ih je izabrala. Taj izbor za mene je glupost. Kako će ona tako djecu pustiti da idu tamo sama, bez pratnje - pita se Faketa.

Iako je vlasnica licence Ema Alagić izbor Miss Globe International 2010 predstavljala kao glamurozan i visoko rangiran događaj, i sama priznaje da su njene veze s organizatorom prilično pokidane. S Mirsadom je kontaktirala putem SMS-a, a jučer u podne nije  mogla preciznije govoriti o njenom povratku.

- Nakon finalne večeri, Mirsada mi je u SMS-u napisala da se nije plasirala među prvih deset, da je pomalo tužna, ali i da je organizacija super. Pokušala sam stupiti u kontakt i s organizatorima, ali bezuspješno. Još ne znam tko je ponio lentu najljepše - kaže Alagić za sarajevski list te dodaje da se nije mogla pridružiti bh predstavnici u Albaniji zbog obveza koje nije mogla ostaviti u BiH?!

Novinari Avaza kontaktirali su jučer i Mirsadinog momka Dinu, koji, također, nije krio svoju zabrinutost.
 
- Mirsada mi je jutros javila da će danas krenuti iz Tirane, a da bi trebala stići večeras (sinoć, op. a.). Ovo do sada je bilo da Bog sačuva. Koliko sam shvatio, Mirsada nije imala odakle nazvati i sama je tamo bila sve vrijeme. Slao sam joj kredit za telefon da bismo mogli uspostaviti kontakt. Djevojke iz ostalih zemalja su se ranije vratile pa je ona bila malo uplašena. Ne zanima me ništa, samo da dođe - rekao  je Dino izrazivši ogorčenje što je njegova djevojka u Albaniji skoro dvadeset dana provela bez potpore vlasnice licence Eme Alagić.  

I, ako nekoga još zanima, na internetu se, kako piše Avaz, teškom mukom, može pronaći da je Miss Globe International 2010 šesnaestogodišnja Litvanka Laura Urbonaite! Nekada, kada su se birale samo Miss svijeta i Miss Universe, to se protivilo svim pravilima. Sudionice su morale imati najmanje 17 godina. Danas, očito, može sve.

dnevni avaz