Tužiteljstvo vodi istragu protiv Heće i Paradžika

Vahid Hećo, optužnica, kriminal
Ove informacije potvrdio nam je Ibrahim Bećirbegović, direktor Terminala Federacije, naglasivši kako su pripadnici Federalne uprave policije dolazili u ovu tvrtku te im je on predao sve dokumente koje su tražili, na osnovi kojih je i napravljena kaznena prijava.
- Prema mojim informacijama, na ovom predmetu radi tim tužitelja iz Odjela za gospodarski kriminal, kazao nam je Bećirbegović.

Gospodarski kriminal

Podsjetimo, cijela saga je krenula kada je u javnost procurio dokument koji su potpisali smijenjeni članovi čelništva tvrtke, a prema kojem se bivšem predsjedniku Uprave NTF-a Ploče Josipu Tomiću moraju isplatiti višemilijunske naknade te povući sve tužbe i obustaviti sudski proces. Upućeni tvrde da bi odšteta, ukoliko je bude, mogla doseći i dva milijuna maraka. Sporazum je potpisan od smijenjenih članova Uprave NTF-a Davora Matića i Vehida Frljka, smijenjenog člana Nadzornog odbora NTF-a Murisa Alića te predsjednika Nadzornog odbora Terminala FBiH Dževada Paradžika.
- Sve je to igra kako bi se uništila državna imovina, koju mi nećemo dopustiti. Oni još uvijek imaju lažne pečate te se služe raznim smicalicama, rekao je Bećirbegović. Zbog svega toga, on tvrdi da je i Hećo pokrenuo postupak njegove smjene, te na sjednici Vlade Federacije želi uvrsti i tu točku. Ipak, Bećirbegović smatra kako to neće proći jer je svima jasno koje su Hećine prave namjere.

Skinuta hipoteka

Tijekom proteklog tjedna s Terminala u Pločama skinuta je hipoteka, što predstavlja značaju stvar za normalno poslovanje ove tvrtke. Kako nam pojašnjava Bećirbegović, Uprava društva na čijem čelu je bio Tomić je uzela kredit od 2,2 milijuna maraka za što im je dao hipoteku na kompletan Terminal. Tijekom ove godine kredit je otplaćen u cijelosti, ali Deltagrip nije htio Terminalima poslati svu potrebnu dokumentaciju da bi se u Zemljišno-knjižnom uredu to moglo izbrisati.
- Nakon toga su svim našim budućim partnerima slali pisma kako je Terminal njihov te da će ga oni uzeti. Mi smo tužbom dobili slučaj i sud je naložio Deltargripu da izda brisovnicu za hipoteku, naglasio je Bećirbegović. Zbog svega navedenog radi se o vrlo značajno odluci kako bi pločanski Terminali moglo normalno poslovati.

Piše: Dragan Bradvica / dnevni-list.ba