Tuđe moramo - svoje ne damo: Tvrtke iz Hercegovine nisu domaće!

HP investing, ceste, poslovniportal.ba, autocesta, Hercegovina, Vlada Federacije, ceste, Novac
Odluka Federalne vlade o zaustavljanju ugovora o popravci magistralnih cesta predstavlja izravan udar na desetak domaćih kompanija i 3.000-4.000 radnika koje upošljavaju, pričali su Dnevnom avazu sugovornici "dobro upoznati s dgađanjima" u ovom sektoru. "Dobro upoznati" sugovornici nisu rekli, ili Avaz nije napisao, kako je tvrtka koju optužuju HP investing tvrtka iz Mostara.

Napisi u sarajevskim medijima počeli su nakon što je nametnuta Vlada Federacije prihvatila odluku "privremenog" Nadzornog odbora Cesta FBiH o prekidu aktivnosti na potpisivanju ugovora s izvođačima radova na rehabilitaciji cesta. Avaz piše kako je riječ o ugovorima za 12 dionica, čija je ukupna vrijednost 25 milijuna KM.

"Taj posao trebale su raditi uglavnom domaće firme, kojima je ovo bio jedini način da prežive. Građevinska sezona je počela, a nikakvih poslova nema. I ovo što su naše tvrtke trebale raditi ne dozvoljava im se" kaže sugovornik sarajevskog lista.

Posovni portal.ba piše pak, kako ovo nije prvi put da sarajevski mediji optužuju hercegovačke tvrtke kako "uzimaju posao domaćim izvođačima".