TOPIĆ: Umjesto dva oca i dvije majke, odnos Hrvatske i Sarajeva nam govori da se ustvari radi o dva očuha i dvije maćehe

...u BiH, stoji u priopćenju Organizacijskog odbora za provedbu peticije. 'Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini već dugi niz godina sustavno gubi svoj identitet, što zbog političkog Sarajeva, što zbog Zagreba kojem obično poslužimo za izgradnju sportskog identiteta. Umjesto dva oca i dvije majke, odnos Hrvatske i Sarajeva nam govori da se ustvari radi o dva očuha i dvije maćehe, jer evo i Federacija dva naroda je pretvorena u Federaciju jednog naroda, onog bošnjačkog.

Citarat ću biskupa Slobodana Štambuka koji je rekao ''Državo, smije li se biti Hrvat katolik '', jer mi gubimo pravo pričati o povijesti, nemamo svoje medije, nameću nam obrazovne programe. Vrijeme je da napokon formiramo svoju politiku, i dobro je što se narod napokon ujedinio.

Citirat ću još našeg biskupa Ratka ''Uskrsnut će kosti blaiburških žrtava i spojit će se meso'', tek sad završava Drugi svjetski rat na ovim prostorima. Ovaj narod se želi otjerati s prostora koji su krvavo obranili i za koji su dali živote, zato u potpunosti podržavam ovu peticiju i dajem punu podršku ostvarenju hrvatskih interesa u BiH.