To se može desiti samo u BiH: Lopovi ukrali željezni most težak nekoliko tona

19.10.2012

Ukraden je željezni most, težak nekoliko tona, koji je na potoku Zovičica u brčanskom prigradskom naselju Dizdaruša povezivao privatne posjede.

Krađa je, najvjerovatnije, izvršena tijekom prošle noći.

Prema tragovima koji su ostali na zemlji može se zaključiti da su kradljivci odvojili šarafe za vezivanje željezne konstrukcije za betonske stubove i kompletnu je, jačim traktorom, odvezli u pravcu najbižeg asfaltnog puta.

Zejneba Pašalić, na čijem posjedu je izvršena krađa, kaže da je jutros došla u njivu i primjetila da nema mosta. Odmah je pozvala policiju, koja je izvršila uviđaj na licu mjesta i počela istragu.

Most je koristilo više porodica koje su prelazile na drugu stranu s poljoprivrednom mehanizacijom radi obrade zemlje.

Zejneba kaže da su most na potoku, koji dijeli njezino imanje na pola, sagradili ona i muž osamdesetih godina prošlog stoljeća dok je radila na željeznici.

"Od poduzeća sam dobila tri traverzna duge po 12 metara koje su istrošene i nisu više mogle biti na pruzi. One su poslužile kao grede kojima je moj muž, uz pomoć još deset ljudi, povezao obale ", ispričala je Zejneba.

Ona smatra da sama vrijednost mosta nije onolika koliki je značaj on imao pri obradi zemlje Spahalića, jer sada ne zna kako traktor, koji treba da joj uzore parcelu na desnoj obali, prijeđe na drugu stranu.

Izvor: Srna

Tagovi: Brčko krađa most
loading...