Tko želi građane BiH ostaviti bez Sport Kluba?

gledanje tv
Televizija N1 u tom prilogu, navodi se u priopćenju AKOP-a, "pristrasno i tendenciozno napada i vrši pritisak na Konkurencijsko vijeće BiH i Regulatornu agenciju za komunikacije BiH, iznoseći niz neistinitih i neprimjerenih navoda."

''United Media, vlasnik prava na reemitiranje kanala Sport Klub za bivšu Jugoslaviju, glavni je i jedini krivac, zašto gotovo dva milijuna građana u BiH nema mogućnost gledanja kanala Sport Kluba. United Media radi 'zaštite' interesa svojih kompanija u Telemach grupaciji, sprečava da drugi kabel/IPTV operateri svojim korisnicima omoguće gledanje kanala Sport Klub'', navodi se u priopćenju AKOP-a.

Kako se dalje ističe, sprečavanja se ogledaju u dugogodišnjem ignoriranju i nepoštivanju odluka Konkurencijskog vijeća BiH i pravosnažnih presuda Suda BiH, te davanja neprihvatljivih ponuda svojim konkurentima na tržištu.

''Ukazujemo na financijski aspekt neprihvatljivih ponuda - svi operateri kabel/IPTV koji nisu članovi Telemach grupacije, morali bi svojim krajnjim korisnicima povećati mjesečnu pretplatu od pet do sedam KM, što je za tržište BiH i kupovnu moć krajnjih korisnika neprihvatljivo. Jednako tako je neprihvatljivo što uvjetuju da svaki korisnik kabel/IPTV televizije mora platiti Sport Klub, želio ili ne želio ga gledati'', stoji u priopćenju.

Iz AKOP-a naglašavaju da je United Media vlasnik i N1 televizije, putem koje na neprimjeren način vrši pritisak na nadležne institucije BiH, i pokušava zadržati monopolski položaj "Telemach grupacije", na način da krajnji korisnik mora postati pretplatnik te grupacije da bi mogao gledati kanale Sport Kluba.

''I ovim putem, pozivamo institucije BiH, prije svega Konkurencijsko vijeće i Regulatornu agenciju za komunikacije, da ne podlegnu neprimjerenim pritiscima United Media, te sukladno svojim nadležnostima i ovlastima omoguće svim zainteresiranim građanima BiH da mogu gledati sadržaje kanala Sport Klub'', zaključuje se u priopćenju AKOP-a

Asocijacija kabel operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH) okuplja 39 kabel/IPTV operatera u BiH, i pruža TV usluge za više od polovice stanovništva BiH.