Tisuće umirovljenika pred zgradom Vlade FBiH

prosvjed
Tisuće njih već je stiglo ispred zgrade Vlade Federacije BiH, te su porukama na transparentima poručili šta misle o trenutnom stanju u kojem se nalaze.

"Stani silo i nepravdo", "Tražimo izlaz iz siromašne države", "Tražimo usvajanje odluke o vojnoj i državnoj imovini", "Sramota za pet godina samo su pet posto povećane penzije", "Posmrtne pomoći ugraditi u novi Zakon PIO", "Nekom more i vikendice, a nekom narodne kuhinje" samo su neke od poruka koje se mogu pročitati na transparentima.

Umirovljenici još uvijek pristižu iz mnogih bh. gradova, a prema najavama iz udruženja bit će ih oko 15.000.

Umirovljenici su već spremili zahtjeve koje će danas ponijeti pred zdanje Vlade, ali koje će biti uručeno i parlamentarcima na federalnom nivou.

Od Vlade traže formiranje Fonda, da zakon, koji neće biti štetan za većinu umirovljeničke populacije, što prije bude poslan u Parlament. U taj zakon trebalo bi da budu ugrađeni umirovljenički  zahtjevi, te povećanje mirovina za 10 posto onima koji su otišli u mirovinu do 1998. godine.

Od Parlamenta traže da zakon o PIO bude usvojen, da bude organiziran Federalni zavod PIO i da udruge umirovljenika budu oslobođena plaćanja poreza.