Tijekom vikenda očekuju nas snijeg i minusi: U cijeloj Hercegovini za vikend moguć i snijeg

snijeg, Kupres, vremenska prognoza, promjena vremena, zahlađenje, vremenska prognoza

Slab snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, zapadu i dijelu sjevera Bosne, rjeđe u centralnim područjima. Na jugozapadu Bosne prijepodne kiša ili susnježica. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Od večernjih sati do kraja dana u Hercegovini razvedravanje.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus dva i jedan stupnja, na jugu zemlje između tri i šest stupnjeva Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i šest, na jugu zemlje između devet i 14 stupnjeva Celzija.

U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom i to uglavnom u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Temperatura zraka u Bosni uglavnom između minus jedan i četiri stupnja. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka izmeđutri i šest, a najviša dnevna temperatura zraka na između devet i 14 stupnjeva Celzija.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša koja će od poslijepodnevnih sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je pet do 15 centimetara.

Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus šest i minus tri. Na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između tri i šest, a u drugoj polovini dana temperatura zraka opada prema nuli.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus devet i minus četiri, na jugu zemlje između minus dva i dva stupnja Celzija.