Terorista Mevlid Jašarević istjeran iz sudnice

Mevlid Jašarević, teroristički napad, vehabije, Sarajevo, Mevlid Jašarević, teroristički napad, oporuka, vehabije, terorizam, teroristički napad, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Sarajevo, amerikanci, BIH, dušmani, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, suđenje, sud bih, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, plač, majka, Mevlid Jašarević, terorizam, Mevlid Jašarević, optužnica, sud, terorizam, Mevlid Jašarević, Mevlid Jašarević, sud bih, zatvor, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Vjekoslav Vuković , terorizam
Isti prijedlog tužiteljstvo je uputilo i za Emraha Fojnicu, Dinu Pečenkovića i Muniba Ahmetspahića koji su osumnjičeni da su pomogli Jašareviću u izvršenju terorističkog napada.

Tužitelj Dubravko Čampara je na današnjem ročištu rekao da Tužiteljstvo još vodi istragu u ovom predmetu za što im je potrebno dodatnih 60 dana.

On je naveo da Tužiteljstvo još ispituje svjedoke i da traga za određenim predmetima.

"Tužiteljstvo je Sudu BiH dostavilo DVD na kojem se nalazi oporuka Jašarevića iz koje se jasno vidi da mu je cilj bio napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu. Tužiteljstvo traga i za poluautomatskom snajperskom puškom koja se vidi na snimku", rekao je Čampara.

Kao dodatne razloge za određivanje pritvora za svu četvoricu Čampara je naveo mogućnost bjekstva, utjecaja na svjedoke, te uništavanje dokaza.

Branitelji četvorice optuženih usprotivili su se zahtjevu Tužiteljstva za produženje pritvora, ističući da bi izricanja strogih mjera zabrane bilo dovoljno da se istraga neometano odvija.

Sa današnjeg ročišta udaljeni su prvooptuženi Mevlid Jašarević i Munib Ahmetspahić zbog nepoštivanja Suda.

( Srna)