Tajvanci žele ulagati u hercegovački biznis sa smiljem

smilje
Glasnogovornik Mostarskog sajma Oliver Cvitković, za Klix.ba je kazao kako ukupan dojam je da je sajam ne samo ispunio, već i premašio očekivanja.

"Mi smo apsolutno zadovoljni rezultatima sajma. Kada pogledamo ukupan broj izlagača i posjetitelja, uz analizu dogovorenih projekata mogu reći da smo imali najbolji sajam u posljednjih osam godina. Tome je naročito doprinijela Turska kao zemlja partner, jer je u velikoj mjeri animirala brojne gospodarske sastanke i suradnje", istaknuo je Cvitković.

Sajmom su naročito zadovoljni izlagači iz Kine, Tajvana i Turske, koji su i za slijedeću godinu najavili dolazak.

"Tajvanci žele ulagati u sektor zdrave hrane, a naročito su zainteresirani za proizvodnju smilja, biljci koja se koristi za proizvodnju eteričnih ulja, koje žele uvoziti na Tajvan. S druge strane definitivno je dogovoren projekt između Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg Bosne i njemačkog Siemensa o početku izgradnje vjetroelektrane Mesihovina kod Tomislavgrada. Vrijednost projekta je 86 milijuna eura", istaknuo je Cvitković..

Za slijedeću godinu zemlja partner 20. Mostarskog sajma bit će Republika Hrvatska, a Turska je također najavila dolazak sa svojim gospodarstvenicima, uz želju da ponovo imaju nacionalni štand, odnosno na jednom mjestu ujedinjene turske izlagače.