Tajnica, maser i snimatelj bit će suspendirani zbog skandalozne fotografije

masaza uio bih
... procurile iz ove državne institucije, potvrdio je za Dnevni avaz generalni direktor UIOBiH Miro Džakula.

Radi se o slučaju koji je u uredu pomoćnika direktora Džakule, Saudina Terzića, u Banjoj Luci, jedan od radnika IT sektora tijekom radnog vremena masirao polugolu Terzićevu tajnicu, a fotografiju su snimile njihove kolege i proslijedile medijima.

- Danas su pokrenuti stegovni postupci protiv troje uposlenika, a u u idućem tjednu bit će pokrenuti protiv svih ostalih koji su bili tu, kao i onih koji su propustili da bilo kojeg šefa upozore da se nešto tako dešava - kazao je Džakula.

On je rekao da će troje uposlenika, najvjerojatnije, biti suspendirani, jer je to teži oblik službene dužnosti koja je propisana i Pravilnikom o stegovnoj i materijalnoj odgovornosti i Kodeksom ponašanja zaposlenih u Upravi.

- Ići ćemo s najtežim sankcijama. Ovdje se radi o tri osobe protiv koje je pokrenut stegovni postupak za teže povrede službene dužnosti, a koliko je osoba usudjelovalo u svemu ovome znat će se kada se završi kompletan postupak. Dali smo nalog Odsjeku za unutarnju kontrolu da završi taj dio posla, i tijekom idućeg tjedna imat ćemo više informacija - kazao je Džakula.

On je ponovio da će, najvjerojatnije, tri najodgovornije osobe biti suspendirane i da to zaslužuju svi koji se na ovakav ili sličan način ponašaju u državnim institucijama.