Svjedokinja pada helikoptera: Bojala sam se da će svi u helikopteru izgorjeti!

...u blizini mjesta gdje se jutros nešto iza 8 sati tijekom redovne obuke srušio helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Pitarević je kazala da je čula snažan udarac i vidjela kada se odlomio dio helikoptera koji je završio u obližnjoj šumi.

"Čula sam helikopter dok je letio visoko. Odjednom je nešto puklo. Vidjela sam kako dio helikoptera leti iznad mene. Potrčala sam preko njive, helikopter je već bio na zemlji. Iz njega u tom trenutku nitko nije izlazio. Imala sam dojam da će se helikopter zapaliti. Kao da sam vidjela plamen. Mislila sam da će svi izgorjeti, ne dao dragi Allah. Nakon nekoliko minuta, vojnici su izašli iz helikoptera", priča Sabrija.

Nadalje, kaže da su vozači automobila koji su se kretali obližnjim autoputem istrčali iz vozila i pritekli u pomoć članovima posade helikoptera.

"Nosili su vatrogasne aparate. Brzo je doletio drugi helikopter i prebacio ozlijeđene. Došli su policija i vatrogasci", kazala je Pitarević.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane BiH, posada helikoptera brojila je tri člana i svi su bili na liječničkom pregledu na Univerzitetsko-kliničkom centru (KCUS) na Koševu radi utvrđivanja eventualnih ozlijeda.

Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić potvrdila je za AA da je jedan od ozlijeđenih dovezen u sarajevsku, komunikativan i hoda. Nakon liječničke pomoći, pušten je kući.

Tim Oružanih snaga BiH upućen je na lice mjesta radi osiguranja helikoptera, a na terenu su i nadležni organi koji utvrđuju što je uzrokovalo helikopterski udes. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) se uključila u istragu koju nadzire Tužilaštvo BiH.

Helikopter Oružanih snaga BiH pao je i 10. veljače iznad Kalinovika. U ovoj nesreći nije bilo ljudskih žrtava. U helikopteru je bila i ekipa Federalne televizije.

Helikopter se nalazio u misiji dostavljanja pomoći stanovništvu u području koje je ugroženo snježnim nevremenom.

Anadolija