Svi viškovi struje iz EP BiH završili kod srbijanskog tajkuna Vojina Lazarevića!?

struja, struja, poskupljenje, Zlatko Lagumdžija, struja, ep bih, ep bih, rundap, Sarajevo, svjetlost, FERK, struja
Bilo je to očekivano, s obzirom da su još jutros kružile informacije da se radi o namještenom tenderu. Naime, ranije je objavljena vijest, da su novoimenovani direktor Elvedin Dino Grabovica i njegov partijski šef Zlatko Lagumdžija (SDP) u jednom od luksuznih sarajevskih restorana dogovorili prodaju viškova struje sa kompanijom koju odabere kontraverzni biznismen Damir Fazlić.

Poslovna saradnja Lazarevića i Fazlića, u svakoj od susjednih država je završila sa velikom aferom.

Pogotovo u Hrvatskoj, gdje je Lazarević uz posredstvo Fazlića zgrnuo milijune u unosnim poslovima s HEP-om. Prije tri godine u Albaniji je buknula velika afera kad je prekinuta nabavka struje od talijanske kompanije AEM.

Novi igrač na tržištu postao je upravo Lazarevićev Rudnap. Premijera Berishu optužili su zbog korupcije, a u pronalasku novog strateškog partnera albanske elektroprivrede ključnu ulogu je odigrao upravo - Fazlić, koji je posljednjih pet godina desna ruka premijera Berishe. Sumnja se da se radilo o dogovorenom natječaju, jer je Rudnapova ponuda od talijanske bila jeftinija.

Izgleda da je srbijanski tajkun Lazarević konačno uspio ovladati Elektroprivredom BiH, što mu ranijih godina nije polazilo za rukom.

Svevijesti.ba