FOTO  Sve naše zastave: Voli svoje poštuj susjedovo

BIH, zastave, nogomet, SP Brazil

BiH ima državnu zastavu, zatim tu su entitetske, županijske i općinske. Među ove zastave su se ugurale i neke ratne, tako da smo baš država zastava. Svaku od ovih zastava neko voli, a netko baš i ne. Ovih dana mediji nas zapljuskuju pričama o zastavama.

U nekoliko gradova državne zastave su zapaljene, i to je za svaku osudu. Ne tako davno paljene su i druge zastave, ali to ni blizu nije medijski popraćeno, niti je naišlo na ovakav val osuda. Nakon ovoga će opet dežurni "pametnjakovići" reći da izazivamo mržnju, jer njima je traženje  pravde i prava izazivanje mržnje. Nećemo više o tome, znamo da je sve ovo već dio predizborne kampanje koju su započeli federalni mediji.

O ovom dalje mudro šute, to im neće donijeti niti glasove, a ni političke poene.
Da nije sve tako crno pokazuje primjer u nekoliko BH gradova u kojima su Hrvati većina. Svijetal primjer je Rama, i samim ulaskom u grad vide se zastave, kako BiH, tako i Hrvatske i one nikome ne smetaju. Svako navija za svoje, a susjedi im ne smetaju. Slično stanje je u Jajcu, Stocu, cijeloj Posavini.

PS. Danas sno prošli i kroz Jablanicu, tamo nema Hrvatskih zastava, premda u njoj žive Hrvati kao i Bošnjaci u Rami. Ubrzo će proći  ova nogometna euforija, pa nam je opet živjeti skupa ili jedni pored drugih. Voli svoje, poštuj susjedovo i bit će dobro svima u ovoj državi.

Uz sve ovo valja još  poželjeti sreću Hrvatskoj i BiH na sljedećim mečevima u Brazilu.

HERCEGOVINA.info