FOTO  SVE JE SPREMNO ZA PAPU: Tisuće vjernika kreće za Sarajevo

Papa Franjo u BiH , Papa Franjo I., Papa Franjo, Sarajevo

Čini se da su sve pripreme završene i samo se očekuje dolazak vjernika kojih će prema nekim procjenama biti i do 100 tisuća. Papino vozilo stiglo je sinoć u Split. Takozvani papamobil koji će Sveti otac koristiti u Sarajevu, prevezen je trajektom Jadrolinije, redovitom linijom iz Ancone. Papa će vozeći se u njemu pozdraviti okupljene mase na ulicama.

Snage sigurnosti u Sarajevu spremne su za dolazak Pape. Specijalne policijske jedinice uvježbane su za brzu reakciju na svaku potencijalnu prijetnju. Sve će nadgledati i s krovova.

'Mogu reći da oni vrijedno vježbaju i ovih dana i da su analizirali plan svojih obveza i postupili su prema njemu i sigurno će ga izvršiti', rekao je glasnogovornik policije Irfan Nefić.

U Sarajevu će biti i brojni vjernici iz Hrvatske. Sve zanima i kakvo će vrijeme biti u subotu. Čini se da će ih poslužiti.

'U Sarajevu je u subotu lijep ljetni dan, sunčan i topao. Doduše jutro će biti svježe s temperaturom od 12 do 14 Celzijevih stupnjeva, a popodne ugodno toplo - od 26 do 28 stupnjeva. Doduše, postoji mala mogućnost za kakav kratkotrajni pljuščić, pa je dobro imati neku zaštitu, pokrivalo za glavu, bilo od kiše ili od jakih sunčevih zraka', najavio je meteorolog  Milan Sijerković.

Grad je već ukrašen. Tisuće hodočasnika u subotu će ispuniti ulice Sarajeva i na stadionu Koševo dočekati Svetog oca. Treći je to posjet nekog poglavara katoličke crkve Bosni i Hercegovini.

Ekipa portala HERCEGOVINa.info posjetila je danas Sarajevo i stadion Koševo.