Susjedi nakon požara obitelji izgradili novi krov

Susjedi nakon požara obitelji izgradili novi krov

Prema riječima Admira Velića, jednog od organizatora akcije, u pomoć su se uključili svi stanovnici sela, a nakon što su prikupili potrebna novčana sredstva i nabavili građevinski materijal organizirali su zajedničku akciju.

"Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi kisnula i dalje propadala. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos ovoj akciji, ali mi tu nećemo stati, jer je potrebno obnoviti sve što je u požaru izgorjelo, kako bi ova obitelj imala normalne uvjete za život", kazao je Velić za "Nezavisne".

Prema njegovim riječima, pomoć su pružili ili obećali brojni kolektivi i pojedinci, kao i lokalne vlasti. Kuća pripada supružnicima Šefiku i Safiji Zulić, a pored njih u objektu žive njihov maloljetni sin te otac i majka vlasnika kuće.

Zulići kažu da je u požaru, koji je izbio u jutarnjim satima proteklog petka, izgorjelo skoro sve što su mukotrpno sticali tijekom cijelog života. Ustanovljeno je kako je do požara došlo prilikom loženja vatre na gornjem katu, nakon čega je iskrica iz peći zapalila tepih i potom uzrokovala vatru.

Iako su po izbijanju požara susjedi pritekli u pomoć Zulićima, a ubrzo je na lice mjesta stiglo i vatrogasno vozilo, krov i gornji kat kuće su potpuno izgorjeli, a tijekom gašenja velika šteta je pričinjena na prizemnim prostorijama.

I pored toga, Zulići su bili primorani boraviti u takvom objektu jer nemaju drugi izbor. Zahvalni su susjedima što su im pritrčali u pomoć baš sada kada im je to bilo najpotrebnije u životu.

Nezavisne novine