SUPRUGA UBIJENOG POLICAJCA Tražim da se počinitelji najstrože kazne

Osim njih trojice na optuženičkoj klupi sjede još Emin Osmanagić, Haris Špago i Nedžad Keško, koje optuženica tereti za pomoć Palislamoviću nakon počinjenog kaznenog djela.

Tarika volio cijeli grad

Mersiha Ljubuškić, inače krim istražiteljica PP Bugojno, ispričala je na početku svjedočenja da je s Tarikom u braku bila 10 godina te da je iza njega ostalo dvoje maloljetne djece, nakon čega se prisjetila trenutka, koji je, kako je kazala, na nju i na djecu i danas ostavio nesagledive posljedice.

- Tarik je 27. lipnja bio izvanredno angažiran na vjerskoj manifestaciji Ajvatovica. Ispratila sam ga na posao oko 4.30 sati ujutro. Inače, zgrada policije se nalazi u blizini zgrade gdje je i naš stan. Vratila sam se leći, a nakon 10 do 15 minuta se začula jaka eksplozija, a potom i vriska. Stakla na našem stanu su od detonacije popucala, a prozori ispali. Primijetio se i dim iz zgrade policije koja je bila totalno srušena. Tarika sam pokušala nazvati na mobitel, ali se nije javljao. Nešto kasnije je došao Tarikov brat Adnan i rekao mi da je Tarik poginuo, prisjetila se Ljubuškić.
Dodala je da su djeca pogotovo teško podnijela gubitak oca te da je Tarika, koji je u policiji radio 15 godina, volio cijeli grad. Zatražila je, također, imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete i nanošenja duševne boli zbog gubitka supruga, a na pitanje tužiteljice Ozrenke Nešković pridružuje li se kaznenom gonjenu optuženih odgovorila je: "Tražim da se počinitelji najstrože kazne."

Policajka ima amneziju

Policajka Edina Hindić, koja je 26. na 27. lipnja prošle godine bila angažirana na unutarnjem i vanjskom osiguranju zgrade policije, nije se mogla sjetiti eksplozije jer, kako je kazala, od cijelog događaja ima amneziju.
- Šesti dan sam se probudila iz kome u Kliničkom centru Koševo, a naknadno sam doznala da je jedan kolega poginuo u eksploziji, a da su neki od njih ranjeni. Šest dana sam bila u komi, a 20 dana na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Od eksplozije trpim teške i fizičke i psihičke posljedice. Oštećen mi je sluh, imam ožiljke na očima te gelere u tijelu. Svuda po tijelu imam rana, a svoje liječenje još nisam završila. Liječnici su mi savjetovali da se ne pokušavam na silu prisjetiti cijelog događaja, jer će to, kako su mi rekli, vremenom doći samo od sebe, ispričala je Hindić.
Ona je kazala da je u veljači imala operaciju sinusa te da u listopadu mora na operaciju lica. I Hindić je, također, na kraju svjedočenja postavila imovinsko-pravni zahtjeva za naknadu štete. Nakon njezinog svjedočenja ustao je drugooptuženi Haračić i kazao: "Žao mi je što se to dogodilo Edini Hindić."

Inače, svi optuženi, izuzev Haračića, ni na jučerašnjem ročištu nisu ustajali prilikom ulaska i izlaska iz sudnice vijeća kojim predsjedava Goran Radević. Nastavak suđenja je zakazan za 18. travnja.

Piše: Haris Rovčanin / dnevni-list.ba