Sulejman Tihić sam protiv svih

...iz Saveza za bolju budućnost usporedili s elementarnom nepogodom koja ih je iznenada zadesila. Za jedan dan smijenjeno je desetak ministara u četiri kantona, i to Sarajevskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom i Tuzlanskom, negdje sa, a negdje bez procedure.

Piše: Dragan Jerinić-Nezavisne Novine

Preslaganja vlasti u kantonima samo su uvod u pravu političku dramu koja će uslijediti narednih dana kada krene realizacija dogovora neprikosnovenog lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i Fahrudina Radončića, a koji se odnosi na novi sastav vlasti u Federaciji i u zajedničkim organima, prvenstveno Vijeću ministara. I tu se stvari poprilično komplicira jer procedura, bez obzira na politički dogovor, može se odužiti. Kako je sadašnja vlast u Federaciji formirana uz pomoć OHR-a, točnije odlukom visokog predstavnika Valentina Inzka da suspendira odluku SIP-a o nelegalnom izboru predsjednika i potpredsjednika Federacije, da bi došlo do rekonstrukcije same vlasti, logično bi bilo da se stvari raspetljaju po obrnutom redoslijedu od onog kako su slagane.

Naime, visoki predstavnik, kada bi htio, mogao bi ukinuti svoju odluku o suspenziji i time bi odluka SIP-a ponovo bila pravosnažna, a sadašnja vlast nelegitimna i otvorio bi se prostor za izbor od predsjednika Federacije do nove vlade. Kako je to bar zasad malo vjerojatna mogućnost, ostaje da nova koalicija SDP-a i SBB-a pokuša kroz redovnu proceduru izgurati novi saziv Vlade. Kako će to izgledati, može se samo pretpostaviti, ali da će biti teško - bit će. U čitavu igru se ponovo uključuju dva HDZ-a, od čije podrške ovisi i smjena kadrova SDA u Vijeću ministara i sigurno je da, ukoliko Lagumdžija želi da Radončića što prije instalira u ministarsku fotelju ove zajedničke institucije, morat će dati ustupke Draganu Čoviću i Boži Ljubiću u federalnoj vladi.

Što će reći da bi Narodna stranka Radom za boljitak obitelji Lijanović i marginalni HSP Zvonka Jurišića mogli biti suvišni u čitavoj priči. E, sad tu ima jedan proceduralni problem, a on se zove Živko Budimir, koji je iz HSP-a. Upravo taj Budimir može dodatno iskomplicirati čitavu stvar jer ga je gotovo nemoguće smijeniti s funkcije predsjednika Federacije bez Ustavom predviđene dvotrećinske većine u oba doma parlamenta i uz dobro obrazloženje Ustavnom sudu da je on kršio Ustav. A on je po Ustavu ovlašten da potpisuje smjene u federalnoj vladi.

Stav Predsjedništva SDA djeluje potpuno nemoralno da nakon 22 godine vlasti blokadom institucije pokušaju zadržati ministarske fotelje i spriječe realizaciju političkog dogovora SDP-a i SBB-a Ostaje i mogućnost da premijer Nermin Nikšić podnese ostavku, što onda znači da treba birati i novog premijera i vladu, a kojem bi mandat opet trebao dati Budimir. Njega će stvarno teško biti zaobići u čitavoj priči i bit će veoma zanimljivo pratiti kako će se sve to s ovim proceduralnim vratolomijama na kraju i završiti, naravno uz prethodni politički dogovor, ako ga bude, s predstavnicima dva HDZ-a.

Sulejman Tihić i SDA najavili su da se neće predati bez borbe i da ostaju dio vlasti sve dok ih novi koalicijski partneri ne izbace, računajući prvenstveno na moguću blokadu u Domu naroda Parlamenta BiH, koji bez njihovog prisustva sjednicama nema većinu. Taj stav Predsjedništva SDA djeluje potpuno nemoralno da nakon 22 godine vlasti blokadom institucije pokušaju zadržati ministarske fotelje i spriječe realizaciju političkog dogovora SDP-a i SBB-a. U slučaju takvog razvoja događaja postoji i mogućnost da Vjekoslav Bevanda podnese ostavku na funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara kako bi se zaobišlo glasovanje u Domu naroda, ali to je dugotrajniji i rizičniji put, jer je potrebno ponovo proći onaj sav proceduralni ciklus od Predsjedništva BiH do parlamenta uz, naravno, jasan politički dogovor "šestorke", kojem bi umjesto Tihića prisustvovao Radončić.

Taj njegov potez, naravno, ovisit će prvenstveno od stava prema novonastaloj situaciji koju zauzme Predsjedništvo HDZ-a. Sve ovo preslaganje vlasti u Federaciji i na razini Vijeća ministara dolazi u trenutku kada se otvaraju pregovori s MMF-om kako bi se prepakirao prethodni zajam i time bar djelimično zakrpio deficit prisutan u proračunima. A zbog novca u zajedničkom proračunu otvorena je i priča o rekonstrukciji vlasti jer je SDA mjesecima ignorirala i na kraju glasala protiv proračuna i fiskalnog okvira dogovorenog na jednom od sastanaka šest lidera.

Zašto su se Sulejman Tihić i SDA odlučili na ovu nekorektnu igru prema dosadašnjem koalicijskom partneru SDP-u, zasad je teško shvatiti. Je li se radilo o pogrešnim procjenama i o testiranju odlučnosti lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije ili taktiziranju pred lokalne izbore i pokušaju da se nametne nacionalna priča kao osnova izborne kampanje i time zaustavi negativan trend gubljenja povjerenja kod građana? Bez obzira na razlog, SDA je ušla u igru i zasad gubi pozicije, a sigurno će i u nekim budućim vremenima stranke koje budu u poziciji formirati vlast imati dodatnu rezervu prema SDA jer se radi, pokazalo se, o partnerima na koje se ne može računati.

Kako će ići dalja rekonstrukcija vlasti, ovisi prvenstveno od SDP-a, hoće li pristati da uvede u federalnu vladu dva HDZ-a. I s tim obećanjem izbacivanje ministara iz SDA predstavljat će višemjesečno proceduralno mrcvarenje. Možda bi ipak najpoštenije bilo da zajedno s lokalnim budu održani i opći izbori jer bi takva vlast dodatno vratila legitimitet koji je narušen onom skandaloznom odlukom Valentina Inzka, kojom je i suštinski obesmislio prethodne izbore.