Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom

1/4

Zahvaljujući potpori Europske unije, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, počela ...

... je provedba projekta POWER: Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Projekt POWER, kojeg provodi Caritas BiH s partnerskim organizacijama, ima za cilj stvoriti nove mogućnost za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Na Info sesiji koja je održana u utorak, 13.03.2018. godine u Obrazovnu centru Emaus pokraj Mostara, okupili su se predstavnici javnih institucija, nevladinih organizacija, udruga osoba s invaliditetom i predstavnici partnerskih organizacija. Projekt menadžer, gosp. Zlatko Malić tijekom prezentiranja projekta POWER naglasio je kako partnerske organizacije uz potporu Europske unije žele dati svoj doprinos u kreiranju boljeg okruženja za osobe s invaliditetom, osobito na području obrazovanja, zapošljavanja i podizanja javne svijesti.

Sudionici info sesije su razmijenjeni iskustva i iznijeli konkretne prijedloge za kvalitetnu realizaciju projektnih aktivnosti. Naglasak je stavljen na izradu novih, profesionalnih kurikuluma za obrazovanje osoba s invaliditetom. Kroz projekt će se izraditi četiri nova kurikuluma za osposobljavanje odraslih osoba s invaliditetom, ali i četiri kurikuluma za neformalne obuke kojima će se ojačati profesionalne kompetencije osoba s invaliditetom. Projekt je predvidio i izradu interaktivne web stranice na kojoj će se naći sve relevantne informacije o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Sudionici info sesije su također diskutirali o sajmu za zapošljavanje osoba s invaliditetom, mogućnostima za pripravnički angažman u poduzećima i organizacijama, ali i o mjerama koje je potrebno provesti kroz javni sustav kako bi se olakšao i ubrzao proces zapošljavanja.

Projekt P.O.W.E.R. financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura od čega Europska unija financira 390.800 eura. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt će trajati dvije godine i provodi se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Tagovi: projekt POWER
13.03.2018 u 14:16