STRAH I TREPET U SARAJSTANU: Vodeći portal u BIH zabranio komentare na vijesti iz Pariza

klix, Sarajevo, Pariz

Portal Klix, već dva dana objavljuje vijesti iz Pariza sa zabranjenim komentarima. Istovremeno se u Sarajevu sprema paljenje svijeća pred francuskom ambasadom u znak potpore francuskom narodu. To radi onaj civilizirani dio Sarajeva dok se od javnosti krije činjenica da je mnoštvo građana BIH oduševljeno pozdravilo ovaj bezumni čin. Nadajm se da se radi o manjini.

Kako je to stati na stranu života najbolje je osjetio Dino Merlin. Nakon što je osudio teroristički napad u Parizu na svojoj FB stranici, mnoštvo facebook korisnika, pod svojim imenom, napalo je Merlina a neki mu zamjeraju da nije pravi musliman jer se usudio čestitati religijske praznike muslimanima.

Predsjednik države Izetbegović, miljenik Turske i SAD-a istovremeno ne osuđuje pokušaje ubojstva radikalnih muslimana na imama Beganovića,koji se bori protiv regrutacije bošnjačkih mladića u ISIL, državna TV prikriva naslovnicu satiričnog tjednika, vodeći portal u zemlji cenzurira komentare, a vodeći glazbenik u zemlji nalazi se pod paljbom jer je osudio ubijanja.

Gdje je to Bosna i Hercegovina, što je to danas Bosna i Hercegovina i kuda ona ide?

Izvor: poskok.info