Stolac: Nikšić Mahmutćehajiću dao 73 600 m2 zemljišta uz Bregavu bez naknade

Mirko Papac, Stolac, Stolac, Nermin Nikšić, Bregava
...vremena za saniranje kaosa kojeg su ostavili iza se Nermin Nikšić i platformaši govori i primjer Stoca.

Naime, Vlada Federacije je donijela odluku kojom je stavila van snage nezakonitu i kriminalnu odluku donesenu od strane Vlade F BiH u prošlom mandatu a kojom je Međunarodnom forumu Bosna dala na korištenje javno dobro rijeka „Bregava" površine 73600 m2 na razdoblje od 15 godina i bez naknade.

Svatko normalan bi se valjda zapitao kako je moguće ovoliku površinu bez naknade dati na 15 godina, ali ništa ne može biti čudno kada se govori o platformaškoj Vladi Federacije.

- „Bregava" površine 73600 m2 na razdoblje od 15 godina i bez naknade. Stavljanjem van snage ove nezakonite odluke, općina Stolac je konačno dobila pravnu bitku i vratila korištenje općeg javnog dobra u nadležnost javnih institucija kome i pripadaju a ne da ih koriste pojedinci i nevladine organizacije pod političkom kontrolom SDP BiH a sve na štetu javnog interesa općine Stolac - stoji u dopisu kojeg potpisuje načelnik općine Stjepan Bošković.

- Iz ovoga se vidi da je općina Stolac bila u pravu kad je u više navrata ukazivala na nezakonitost gore navedene odluke i kriminalne namjere Vlade F BiH u sazivu bivšeg Predsjednika Vlade F BiH i Predsjednika SDP-a BiH, Nermina Nikšića. Napominjemo da se radilo o dobro isplanirom projektu da se javna dobra izuzmu i daju na upravljanje Međunarodnom forumu Bosna na čijem je čelu stočanin prof. Rusmir Mahmutćehajić, brat Amre Hadžimuhamedović predsjednice Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika BiH. Donošenjem ove nove odluke stekli su se uvjeti da se poništite ili stave van snage svi akti koji su se temeljili na ovoj nezakonitoj Odluci. Sukladno tome, Ministarstvo prostornog uređenja F BiH će morati poništiti ili staviti van snage sva rješenja za rekonstrukciju mlinica i drugih objekata uz rijeku Bregavu u Stocu - zaključuje se u dopisu načelnika općine Stolac.