Stiže snijeg, evo kada će padati

zima, snijeg, nevrijeme, snijeg, vremenska prognoza, vremenske neprilike, zima, smrzavanje, BIH, snijeg, BIH, zima, snijeg, zima, polarna zima, snijeg, oluja, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, snijeg, snijeg, gss, upozorenje, crveno upozorenje, hladnoća, Rekordna hladnoća, narančasti meteoalarm, BIH, meteo alarm, Hercegovina
Do kraja tjedna u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Više sunčanih intervala izgledno je krajem tjedna u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom, priopćeno je.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 °C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 °C.

U razdoblju od 13. do 19. studenog preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padavina prognoziraju se početkom tjedna.

Pred kraj prognoziranog razdoblja, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 °C do 10 °C, početkom i od 2 °C do 7°C krajem tjedna, prenosi N1.