Stiže nam obilna kiša, a temperature će drastično pasti - sasvim blizu ništice

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri
Temperature će pasti, jutra će biti maglovita, padat će obilna kiša, a u Hercegovini će zapuhati olujna bura.

Za razliku od rujna, koja je najvećem dijelu zemlje donio niže temperature zraka od prosjeka, sada je već gotovo sigurno da će ovogodišnji listopad biti (znatno) topliji od višegodišnjeg prosjeka, bez obzira s kojim ga razdobljem uspoređivali, piše Crometeo.hr.

Za vikend sunčano i stabilno

Aktualna ciklona na odlasku još će samo ponegdje donijeti oborine, a onda se u dane vikenda i početkom tjedna ponovno očekuje stabilno i natprosječno toplo vrijeme. Stabilizaciju vremena će pratiti i lagan pad noćnih i jutarnjih temperatura zraka, osobito početkom sljedećeg tjedna. Ipak danju će u mnogim krajevima zemlje biti toplije od 20 Celzijevih stupnjeva. Da se nalazimo u drugom dijelu klimatološke jeseni podsjećat će nas mjestimična jutarnja magla koja će se na kontinentu ponegdje i duže zadržavati.

Od srijede pogoršanje

Krajem utorka prognostički modeli predviđaju stvaranje nove ciklone nad sjevernom Italijom. Njen će se centar vjerojatno uputiti prema Jadranu tijekom srijede, a ciklonu će dodatno ojačati poremećaj koji će brzo stići sa sjeverozapada kontinenta. Ovu ciklonu Crometeo tim je nazvao Antonela.

Ona će nam donijeti kišu i zahlađenje, a u Hercegovini i buru koja bi mogla biti i olujna. Jutarnje temperature u kopnenom dijelu drastično će pasti, ispod 5 °C, dok će se u gorskom dijelu približiti i nuli.

Hoće li zračna masa biti dovoljno hladna da donose snijeg u najvišem gorju još nije dovoljno jasno.

Dobra vijest je da se ta ciklona se ne bi trebala duže zadržati nad našim područjem, pa je izgledna stabilizacija vremena već od petka.