Stidiš li se imalo Amire Zukiću zbog svojih izjava?

Prije izglasavanja smjene delegati SDA koji čine većinu Kluba Bošnjaka napustili su sjednicu. Nakon toga Amir Zukić, predsjednik Kluba Bošnjaka je izjavio: "Klub Bošnjaka uskratio je pravo Jasminu Smailbegoviću (SDP) da može zastupati Bošnjake. Međutim, onda su Srbi i Hrvati odlučili da on to može raditi. To nije ugrožavanje, već vrijeđanje nacionalnih interesa"

Gospodine Zukiću imaš li imalo morala i stida izreći tako nešto tek sada i tek kada su došle u pitanje fotelje u koje ste "uhljebili" članove vaše stranke? Zašto si Zukiću šutio kada su Bošnjaci izabrali Hrvatskog člana predsjedništva? Šutio si i kada je mimo biračke volje Hrvatskog naroda instalirana nelegalna vlast u Federaciji BiH?

Jasmin Smailbegović koga prozivaš ima legitimitet svog naroda za razliku od Karoline Pavlović ili Živka Budimira koje ste skupa sa svojim partnerima instalirali na visoke položaje u Federaciji BiH. To nije samo ugrožavanje i vrijeđanje nacionalnih interesa Hrvata, već i pljuvanje u lice cijelom jednom narodu.

Kako siješ tako i žanješ gospodine Zukiću. Na kraju želimo i vama i članovima vaše partije ugodne dane u oporbi.

hercegovina.info