Upozorenje vozačima koji putuju na duže relacije, da prave češće pauze

stanje na cestama, bihamk, stanje na prometnicama, promet, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima

Pojačana je frekvencija prometa, posebno u gradskim zonama.

I danas se očekuje izrazito visoke temperature, pa apeliramo na sve vozače koji putuju na duže relacije, da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava prometa u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacijskih radova, prometuje se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prijelazima Izačić i Prisika duge kolone vozila su na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog obilježavanja Kurban-bajrama, danas i sutra na području FBIH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija.

(bihamk.ba)